"Millet tek adam devletine izin vermeyecek"

"Millet tek adam devletine izin vermeyecek"

CHP İzmir Milletvekili 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray’ın Bütçe Görüşmeleri vesilesiyle gece yarısına doğru yaptığı konuşma Meclis Genel Kurul Salonunu dalgalandırdı.

 Konuşmasının ilk bölümünde  AKP’nin aslında nasıl umutlu ve pozitif bir Türkiye tablosu devraldığını rakamlarla ortaya koyan Çıray, 14 yıllık AKP iktidarı sonunda gelinen noktanın tam bir felaket bilançosu olduğunu belirtti.  Çıray konuşmasının devamında sözkonusu felaket bilançosunun dramatik bir dökümünü çıkardı ve sözü ‘Milli Felaket’ olarak adlandırdığı FETÖ 15 Temmuz işgal ve kalkışma teşebbüsüne getirdi.  

15 TEMMUZ TÖVBE FIRSATIYDI

 

Çıray, 15 Temmuz Milli Felaketini ortak menzil için her türlü kumpası mubah sayan bir ittifakın neticesi olarak değerlendirdi.

 

Konuşmasına “15 Temmuz’un hıyanet şebekesi kahraman askerlerimizin, polisimizin ve Türk milletinin ferasetli evlatlarının asil işbirliğiyle bertaraf edildi” diye devam eden Çıray, bu felaketin “aslında AKP iktidarına tövbe ederek laik demokrasiye ve anayasal düzene dönme imkânı tanıdığını” vurguladı. Çıray, Cumhurbaşkanının bu doğrultuda işaretler verdiğine; ancak bu imkânın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ‘gelin fiili duruma uygun anayasayı yapalım’ demesiyle berhava olduğuna dikkat çekti. Anayasa tartışmasının zamanlaması yüzünden 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun da battal hâle geldiğini savundu.

 

ÜLKÜCÜLER RAZI MISINIZ 

 

Konuşmasının bundan sonraki bölümünde ‘dostlarım’ diyerek MHP milletvekillerine seslenen Aytun Çıray, “21 Maddelik Anayasa değişikliğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisinin” tarihsel anlamını kaybedecek ” ve ‘Türk Milletinin bu yüce Çatısını tamamen tek adam devletinin organı haline getirecektir” uyarısında bulundu. Ülkücülerin kendisini bilip tanıdığını, onları kırmak gibi bir niyeti olmadığını anlatan Çıray, “‘Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına aldım. Ülkücüler Fatiha bilmez’ diyen biri için razı mısınız?” diye sordu. Tayyip Erdoğan’ın ve çevresinin MHP Liderine ve ülkücülere yönelik başka hakaretlerini ise tekrar etmekten hicap duyacağını söyledi.

 

TÜRK MİLLİYETÇİLERİ EL VERİN

 

Çıray konuşmasının son bölümünde Türk Milliyetçilerine çağrıda bulunarak, ‘yalana karşı doğruya, sahteye karşı gerçeğe, nankörlüğe karşı vefaya el verin! Büyük Türkiye için yeni hedefler yeni umutlar koyalım. Türk Milleti bizden bunu bekliyor!’ dedi. Meclisten bu değişikliklerle ilgili hangi karar çıkarsa çıksın Türk Milletinin ve Türkiye’nin tek adamdan ve yardakçılarından büyük olduğunu mutlaka göstereceğini vurguladı.

Çıray Meclis Genel Kurulunu gece yarısına doğru dalgalandıran ve  MHP ve AKP Grup Başkan Vekillerinin sataşma olduğu gerekçesiyle söz almalarına yol açan konuşmasını şöyle tamamladı:

“Fiili durumu kabul etmemiz demek biz bu anayasayı korumaktan aciziz demektir.

Buradan hangi karar çıkarsa çıksın biliniz ki ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyenler, Atatürk’ün temsil ettiği değerleri ölümüne savunacaklardır. Bu millet büyük millettir.”   

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.