Milletvekili Bakan: Camiye siyaset sokmayan aydın imamlarımız var

Milletvekili Bakan: Camiye siyaset sokmayan aydın imamlarımız var

CHP Milletvekili Murat Bakan, Erdoğan mitingine cemaatle beraber katılım sağlamaları için imamların arandığını belirterek duruma tepki gösterdi.

MEDYA EGE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan, AKP Buca İlçe Başkanlığı'nın, cemaati Gündoğdu Meydanı'nda yapılan Erdoğan mitingine getirmeleri konusunda imamları aradıklarını belirterek sosyal medya hesabından duruma tepki gösterdi.

Bakan'ın, sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şu şekilde; "Cumhurbaşkanı'nın mitingine insan bulamadıkları için camileri tek tek arayarak cami imamlarından, cemaati miting alanına getirmelerini istiyorlar. Bu duruma Buca'da bir imam kardeşimiz direnerek, 'Ülkede demokrasi şöleni olabilir. İnsanlar siyasi olarak birbirleri ile yarışabilirler. Ama burada ben taraf değilim. Ben sadece camide, insanlara dinlerini sahih bilgilerle ulaştırmak gibi bir görevim var. Camime dokunma, cemaatime dokunma' diyor. Bunun karşılığında ise imamı işiyle tehdit ediyorlar.

Torbalı'da imam hutbede siyaset yaptığı için cami boşaldı. Bugün de bir imam siyaset yapmadığı için tehdit ediliyor. Ben bu imamın yaptığı davranışı saraya karşı Kuvay-ı Milliye'nin yanında duran Rıfat Börekçi ve 150 arkadaşına benzetiyorum. Camiye siyaset sokmayan aydın imamlarımız var. Ancak iktidar cephesi camiye siyaset sokuyor, yapacak bir şeyi yok din tüccarlığı yapıyor ama az kaldı. 15 Mayıs'tan sonra ne camiye ne kışlaya siyaset sokacağız."

106987.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.