Milletvekili Bursalı: İzmir'de 2 bin 291 haneye 1 milyon 475 bin TL destek verildi

Milletvekili Bursalı: İzmir'de 2 bin 291 haneye 1 milyon 475 bin TL destek verildi

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği kapsamında İzmir’de 2 bin 291haneye 1 milyon 475 bin 871 TL ödeme yaptığını duyurdu.

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan ısınma yardımları kapsamında hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’nin dönemsel olmaktan çıkartıldığını ve düzenli hale getirildiğini kaydetti. Bu sayede vatandaşların yardım programına her ödeme döneminde ayrıca başvuru yapmasına gerek kalmadığını ifade eden Bursalı, e-devlet üzerinden yapılan başvurusu onaylanan hak sahiplerinin, faturalarını PTT ödeme noktalarına ibraz etmesiyle ikamet ettikleri ilçe için belirlenen destek tutarından yararlanabileceğini söyledi.

“DESTEK TUTARLARI ISIL HARİTAYA GÖRE BELİRLENİYOR”

Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği’nin 2023 yılı Ekim ayında başladığını hatırlatan Bursalı, “Malumunuz aynı anda ülkemizin her bölgesinde farklı iklim şartları yaşanıyor. Dolayısıyla yapılan destek ödemelerinin miktarları da hakkaniyet çerçevesinde bu şartlara göre belirleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından yapılan ısı ölçümleme çalışmaları neticesinde bir ısıl harita hazırlandı. Bu harita baz alınarak destek tutarı yıllık bin 500 ila 3 bin 500 TL arasında değişiyor” şeklinde konuştu.

Yapılan destek tutarlarını da açıklayan Şebnem Bursalı, “2023 yılı Ekim-Kasım-Aralık, 2024 yılı Ocak-Şubat ayları için hak sahibi 584 bin 941 haneye toplamda 399 milyon 947 bin TL ödenek ayrıldı. İzmir’de ise 2023 yılında 7 bin 600 haneye 4 milyon 229 bin TL destek ödemesi yapıldı. 2024 yılında ise şu ana kadar onaylanan başvuru sayısı 2 bin 291 hane. Yapılan toplam yardım miktarı da 1 milyon 475 bin 871 TL oldu” dedi.

sb-3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.