Milletvekili Özkan: Kimse ben atandım bir daha seçime gerek yok diyemez

Milletvekili Özkan: Kimse ben atandım bir daha seçime gerek yok diyemez

İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Gerçek Haberci'den Begüm Burçak Günay'a konuşan Özkan gerek kongre ile ilgili gerekse de kendisi ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.

CHP İzmir İl Kongresi'ne sayılı günler kala parti kulislerinde yoğun bir hareketlilik var. CHP Genel Merkezi'nin mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nu işaret ettiği konuşulurken gözler diğer adaylara çevrildi. Parti kulislerinde "Adaylar çekilir mi?" sorusu ve mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun, “İl Başkanı’na genel merkez koridorlarında dedikodu yapanlar karar veremez” söylemi tartışılırken tavrı en çok merak edilen kişi ise son 3 kongreye bizzat müdahil olan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan Gerçek Haberci'den Begüm Burçak Günay'a konuşan Özkan gerek kongre ile ilgili gerekse de kendisi ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.

64fafd9f7b714.jpg

Son günlerde CHP Genel Merkezi'nin tek adaylı kongre istediği ve bu çerçevede Şenol Aslanoğlu'nu işaret ettiği iddiası var. Genel Merkez'de uzun süre mesaisi olan biri olarak bu konuda aktaracaklarınız var mı?

Genel Başkanımız yoldaşları arasında adaleti savunur. Genel Başkanımızın kimseyi işaret ettiğine dair bilgim yok. Yarıştan korkanlar genel başkan üzerinden bu tür yalanlara başvurması doğaldır. Kongremiz çok adaylı olacaktır. İzmir'de gelenek olduğu üzere çarşaf liste ile seçime gidilecek ve seçilecek kişi tüm İzmir'i kucaklayacaktır.

Adaylık açıklamaları sırasında özellikle mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun, “İl Başkanı’na genel merkez koridorlarında dedikodu yapanlar karar veremez” söylemi çok tartışıldı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Kendini genel merkeze atatmak için her bir odasını ziyaret edenlerin CHP Genel Merkezi'ni düşmanlaştırıp Genel Başkanımız ile görüşen milletvekillerini dedikoducu olarak adlandırılması terbiyesizliktir. Görüşülen kişi CHP Genel Başkanıdır. Görüşenler de CHP İzmir Milletvekilleridir. Dedikoducu tanımlamasını aynen iade ediyorum sahibine. Kendine müslümanlık bu arkadaşları şeytanla yatağa girmeye zorlamış, çarpılmadan bu yataktan çıkmaları mümkün değildir. Sessizliğimiz edepsize had bildirmeyi bilmediğimizden değildir.

64fafdbf19969.jpg

O zaman iddia edilen görüşme var diyebilir miyiz?

Başta Genel Başkanımız olmak üzere genel merkezimiz İzmir ile ilgili her kesimi dinliyor. Bunu suç, ayıp gibi göstermeye çalışmak partiye ve parti ruhuna ihanettir. İzmir'i genel merkez ve Genel Başkanımız ile konuşmayıp kiminle konuşacaklar.

İlk cevabınıza gelirsek sizce il kongresi tek adaylı olmayacak mı?

Kongreye az bir zaman kala çok sayıda il başkanı adayımız var. Adaylar arasında yarış değerlidir. Ben adayların tümüne başarılar diliyorum. Kimse yarışı bir kenara bırakıp "ben atandım bir daha seçime gerek yok" diyemez. Kimse delegeye ve CHP'ye ayar verme kibrine, günahına saplanmamalıdır. Delegenin vicdanından daha büyük karar verici yoktur. Kongremiz çok adaylı olacaktır. İzmir'de gelenek olduğu üzere çarşaf liste ile seçime gidilecektir.

64fafdaa132cb.jpg

Her kongre sürecinde olduğu üzere yine hakkınızda bazı iddialar ortaya atılmaya başlandı. Özellikle "Asansör" iddiası yine kulislerde konuşuluyor.

Bakın öncelikle şunu ifade edeyim ki; benim asansör firmam yok. Söz konusu şirket ile de bir bağım yok. Bunu temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp her seçim döneminde kimlerin piyasaya sürdüğünü görüyorum. Hepsi hakkında davalar açtım. Hukuk önünde hesaplaşacağız. İzmir'de de Türkiye genelinde de asansör işi yaparak geçinen partililerimiz var. Onların anladığı iş benim anladığım iş değil.

Gerek parti içinde gerekse de parti dışından en çok eleştirilen ve suçlanan isimsiniz bunlara verecek cevabınız olacak mı?

Ben partimin iktidarı için her şeyi göze alarak mücadele etmeye kaldığımız yerden devam edeceğim. Beşli çetesi de onların beslemeleri de, FETÖcüler de her gün saldırılarına devam etsinler. Benim CHP iktidarına inancımın surlarında en küçük gedik açamazlar. Partimin iktidarı için her şeyi yaptım yaparım da. Bunu partililerimiz de partim de bilir. Ben Atatürk mücadelesinin sancağını yüreğimde taşıyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.