MİMAR FAKÜLTESİNİN MEZUNİYET HEYECANI

MİMAR FAKÜLTESİNİN MEZUNİYET HEYECANI

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin Mimarlık ile Şehir ve Bölge Planlama Bölümlerinden mezun olan 112 genç, cübbe giyip kep atarken aileleriyle birlikte mezuniyet heyecanı yaşadı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin 2016- 2017 mezuniyet töreni Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Mimarlık ile Şehir ve Bölge Planlama Bölümlerindeki eğitimlerini tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan 112 gencin heyecanına,  aileleri ve akademisyenler de ortak oldu. 
Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Ören, “Mezunlarımızın hepsi pırıl pırıl parlıyor. Her ne olursa olsun, öğrencilerimiz üniversitemizde aldığı eğitim ve ilkelerle doğruluk yolundan sapmayarak geleceklerini çok güzel inşa edecekler. Bugün velilerimizin de gurur günü. Hepimiz çocuklarımızı eğitim kurumlarına teslim edip onların hayata hazırlanışınızı izliyoruz. Mimarlık Fakültesi de bu alanda çok önde gelen fakültelerden birisi. Bugün de gençlerimizin, haklı gururunu yaşıyorsunuz umarım bundan sonra da hayatları boyunca başarıları devam eder” diye konuştu. 

BİRLİKTELİK VURGUSU

Mezunların bundan sonraki yaşamlarında meslek sahibi yetkin kişiler olarak bambaşka sorumluluklar üstleneceğine dikkat çeken Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Orbay, “Sahip olacağınız yetki ve sorumlulukları en doğru biçimde kullanacağınıza inancım tam. Burada vermiş olduğumuz eğitimlerle sizleri, çağdaş değerlerle donatmış, etik ve eleştirel düşünebilme formasyonuna sahip, toplumumuza ve ülkemize yararlı kişiler olarak yetiştirebilmeyi başardığımızı düşünüyorum. Artık meslek sahibi gençler olarak hayatın zorlu yollarında çabalayarak ilerlemeye başlamak üzeresiniz. Hızlı yürümek isterseniz yalnız yürüyün, fakat uzun yürümek istiyorsanız beraber yürüyün” dedi.  Konuşmaların ardından fakültede dereceye giren mezunlar çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken; müzik dinletisi ailelerden tam not aldı. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.