“Mimarlığa önem vermeyen toplum yok olur”

“Mimarlığa önem vermeyen toplum yok olur”

Dünya Mimarlık Kongresi tarafından iki kez brifinge davet edilen tek Türk Mimar olan Ragıp Buluç (77) İzmir’de katıldığı toplantıda, mimarlığın temelinde yaratıcılığın olduğunu ifade ederek “Yaratmaya önem vermeyen toplumlar yok olmaya mahkûmdur” dedi.

Alsancak Rotary Kulübü’nün haftalık olağan toplantısına bu kez de ünlü Yüksek Mimar Ragıp Buluç (77) konuk Ankara’nın simge binalarından Atakule’nin de mimarı olan ve aynı zamanda Dünya Mimarlık Kongresi tarafından iki kez brifing vermesi için çağırılan tek Türk mimar olan Buluç, “Mimarlık Sanat mıdır” konulu toplantıda kendi deneyimlerini paylaştı.  Mimarlığın gelişmiş ülkeler tarafından çok önemli bir meslek ve sanat dalı olarak görüldüğünü belirten Buluç, “Yaratmaya önem vermeyen toplumlar yok olmaya mahkûmdur. Sanat, bilim ve teknoloji kadar önemlidir ve birlikte sürdürülmelidir” dedi.

Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Arda Işık, bu sorunun günümüzde zaman zaman gündeme geldiğini ifade ederek, mimarlığın bünyesinde bir çok disiplini barındırdığına dikkat çekti. Işık “Ekonomiden sosyolojiye, gayrimenkul yatırımdan psikolojiye, kurgu tasarım sanatından coğrafyaya, matematikten gelecek bilimine kadar bir çok disiplin mimarlığın ruhunu oluşturur. Bilimin ve sanatın birleştiği noktadır mimarlık. Özünde de insan vardır” dedi. ” dedi.  Işık toplantı sonrasında Buluç’a teşekkür belgesi ve kulübün flaması hediye etti. Buluç ile Yüksek Mimar Arda Işık, Büyük Efes Sanat Günleri kapsamında “Kültürlerarası Simbiyosis ve Yeni Mimarlık” başlıklı söyleşiye de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.