Minik canlar için yaptıkları evleri sergilediler

Minik canlar için yaptıkları evleri sergilediler

İzmir Karabağlar Eserkent Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri örnek projelerini sergiliyorlar.

İzmir Karabağlar Eserkent Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri, bulundukları mühitlerdeki sokak kedileri için ahşap malzemelerden oluşturdukları evleri kendileri boyadı, kendileri süsledi. Özellikle son günlerde iyice bastıran soğuk havalarda sokaktaki minik canlar üşümesin diye geliştirdikleri bu proje herkese örnek oldu.

307bca95-bd16-442d-8a95-7085efa0a606.jpg

Öğrenciler çalışmalarını İzmirliler'le paylaşmak için yaptıkları evleri İzmir Sanat Merkezi Kültürpark Fuar Alanı'nda sergilemeye başladılar.

b4499d3f-a20b-44a4-90d5-fa9cde146fd0.jpg

Serginin açılış kurdelesini Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Güven Güngörmüş kesti. Sergi 15 Aralık’a kadar sürecek.

af1b9e53-f388-4e90-b15a-1554de082fa4.jpg

Proje hakkında açıklama yapan bir öğrenci: “Bizler ‘Hayvanları sevmeyen insanları da sevmez’ düşüncesinden hareketle toplumda hayvanların korunması konusunda bir bilinç oluşturmak istedik.Bu yüzden Öğretmenimiz Şeyda Yılmaz'ın bize yol göstermesiyle bu projeyi hazırladık. Velilerimizin de katılımıyla proje giderek gelişti. Okulumuzun bulunduğu semtte yaşayan sokak hayvanlarını gözlemledik ve oldukça zor koşullarda yaşamaya çalıştıklarını gördük. Özellikle kediler kışın barınacak yer bulamıyordu. Böylece önce sokak kedilerinin ihtiyaçlarını belirledik ve barınak yapımında karar kıldık. Çoğunlukla ahşap malzemelerden oluşturduğumuz kedi evlerinin yağmur ve soğuğa karşı korumalı olmasını sağladık. Ayrıca sokaklarda daha estetik ve güzel görünmeleri için evleri kendimiz boyayıp süsledik. Bu proje sayesinde hepimizde hayvanları koruma bilinci gelişti.Eskiden hayvanlara zarar veren arkadaşlarımız bile değiştiler. Artık onlar da birer hayvansever oldular.Bu projeye katıldığım için çok mutluyum. Umarım bu proje bütün İzmir'e yayılır ve herkes hayvansever olur” dedi.

386d8538-6521-4fc6-9822-61dd10604325.jpg

Projenin mimarı öğretmen Şeyda Yılmaz ise “Toplumda sokak hayvanlarının korunması ve hayvan sevgisiyle ilgili bir bilinç oluşturabilmek adına bu projeye başladık. Okulumuzun bahçesi çevresinde ne zamandır öğrencilerimizle birlikte sokak kedilerini besliyorduk. Fakat bunun yeterli olmadığını ve asıl sorunun barınak olduğunu gördük. Öğrencilerimizin büyük bir hevesle giriştiği bu projede değerli velilerimiz de desteklerini esirgemediler. Sonunda projemiz giderek büyüdü. Amacımız projenin tüm İzmir'e hatta ülkeye yayılması. Bu sayede hayvan sevgiyle dolu yeni nesiller yetişecektir” ifadelerine yer verdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.