MİNİK EFE BAŞKAN ŞAHİN’E DİZ ÇÖKTÜRDÜ

MİNİK EFE BAŞKAN ŞAHİN’E DİZ ÇÖKTÜRDÜ

Menemen Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışı gereği bu yıl 11.’sini Hatundere Mahallesi’nde gerçekleştirdiği Köy Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Menemen Belediyesi ile Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği işbirliğinde düzenlenen Köy Şenliği’nde, 6 yaşındaki Menemenli Kazım Zeybek Şenol, solo zeybek gösterisi ileİzmir’in kıdemli Belediye Başkanlarından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e diz çöktürdü.   Menemen Belediyesi’nin geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleştirdiği 5. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ndeki solo zeybek gösterisi bir günde yaklaşık 3 milyon izleyiciye ulaşan, tıklanma rekoru kırarak medyanın ilgi odağı haline gelen anaokulu öğrencisi Kazım Zeybek Şenol’un ayakta alkışlanmasını isteyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, minik efe önünde diz çökerek şunları söyledi; “Birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece, daha bizde ne Kazım Efe’ler çıkar biliyor musunuz? Kazım Efe’yi internette 3 milyon kişi izlemiş. Çıkmadığı televizyon kanalı kalmamış. Ben ömrümde karakteristik özelliğimden dolayı hiç kimsenin önünde diz çökmedim ama bu efenin önünde diz çökülür. Helal olsun Kazım Efe. Ayakta alkışlayalım bu zeybeğimizi. Gerçekten değer. Böyle değerlere ihtiyacımız var bizim. Sağ olasın Kazım Efe.”

Menemen Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar ve yüzlerce vatandaşın katıldığı Köy Şenliği’ne ev sahipliği yapan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin törendeki konuşmasında; “Köy Şenliklerini yaparken bir tek amacımız var. Sadece birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi biraz daha pekiştirmekten başka bir düşüncemiz yok. Bizim amacımız köylü ve kentliyi, o medeniyetleri ortak bir şekilde köy şenliklerinde buluşturmak. Şayet bunu buluşturabiliyorsak; işte orada birlik, beraberlik ve kardeşlik gelişiyor. Bu ülkeyi içten ve dıştan bölmek isteyen o kadar çok şer güçler var ki; Hatundere Köy Meydanı’ndan hep birlikte seslenmek istiyoruz. Bu ülkede birlik ve beraberliği yaşattığımız sürece, bu ülkede Alevi, Sünni, Kürt, Laz, Türk, Çerkez, Boşnak demeden bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız, bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Herkes bunu dost, düşman böyle bilsin. Birlik ve beraberlik sağlandığı takdirde bu vatan her zaman tek vatan olarak kalacaktır. Bu devlet her zaman tek devlet olarak kalacaktır. Bu millet her zaman tek millet olarak kalacaktır. Gönderde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız her zaman tek bayrak olarak kalacaktır. Minarelerimizden yükselen ezan sesini de hiç kimse dindiremeyecektir. Dost düşman bunu da böyle bilsin. Birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece Atatürk’ün kurmuş olduğu laik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dedi ve konuşmasını Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ne Mutlu Türküm Diyene “ sözü ile bitirdi.

“Teşekkürler Başkanım…”

Bugüne kadar Köy Şenlikleri’nin gerçekleşmesine sağladığı katkılardan dolayı Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür eden Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Cemil Usumu konuşmasında; “Kültürel değerler, örf, adet ve gelenekler bir toplumu, ulusu ayakta tutmaya yarayan ana unsurlardan birisidir. Menemen’deki kültürel faaliyetlerin yaşatılması için gece gündüz demeden kapısı her daim bizlere açık olan Belediye Başkanımız Tahir Şahin’e vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.   

Halk Oyunları Şöleni Yaşandı

2014 yerel seçimleriyle birlikte köy tüzel kişiliğini yitirip mahalleye dönüşen Hatundere'de düzenlenen 11. Köy Şenliği, Mehter Takımı gösterisi ile başladı. Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği, Ege Üniversitesi Türk Halk Dansları Topluluğu ve Hatundere Mahallesi Zeybek Ekibi, ülkemizin farklı yörelerine özgü halk oyunları gösterileri ile katılımcılara halk oyunları şöleni yaşattı.   Şenliğe katılan yüzlerce vatandaşa, kazanlar dolusu keşkek ikram edildi. Halat çekme, yumurta taşıma, çuval yarışı, yoğurt yeme ve askıda elma yeme yarışmalarında ödül kazanmak için yarışan gençlerin mücadelesi büyük bir keyifle izlendi.  Türk Halk Müziği Sanatçı Vildan Turan’ın seslendirdiği türkülerle coşkunun daha da arttığı köy şenliği, gün boyu devam etti.

unnamed-(2)-177.jpgunnamed-(1)-185.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.