Minik sporculara madalyaları Pekdaş’tan

Minik sporculara madalyaları Pekdaş’tan

İlkokullar Arası Bebestad Atletizm Oyunları'nda dereceye girenlere ödüllerini veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Bizim, bu ülkenin sizlere ihtiyacı var” dedi.

Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği spor etkinlikleri sürüyor. Geçtiğimiz günlerde yarı final maçları oynanan İlkokullar Arası Futbol Turnuvası’nın ardından bu kez minik sporcular atletizm şampiyonasında ter döktü. Bu yıl iki ayrı bölgede düzenlenen İlkokullar Arası Bebestad Atletizm Oyunları'nın ilk etabı Konak Belediyesi’nin Güneşli Spor Tesisi’nde yapıldı. Şampiyonaya 10 okuldan 220 minik sporcu katıldı. 7-8 ve 9-10 yaş kategorilerinde düzenlenen müsabakalarda öğrenciler özel hazırlanan parkurda büyük bir mücadele örneği ortaya koydu. Pistte ter döken miniklere aileleri de saha kenarında bol bol tezahürat yaparak destek oldu.

ŞAMPİYONLARIN KUPA SEVİNCİ

Büyük çekişmeye sahne olan şampiyonaya Konak’taki Dumlupınar, İnkılap, Zübeyde Hanım, Kocatepe Mehmet-Lütfiye Dönmez, Başöğretmen, Meliha-Doğan Akad, Necatibey, Halitbey ve 80. Yıl İlköğretim Okulu’ndan takımlar katıldı. Kızlı, erkekli takımlar halinde yarışan minikler özel olarak hazırlanan parkurdaki engelleri bir bir aşarak dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. 7-8 yaş kategorilerinde rakiplerini geride bırakan 80. Yıl İlköğretim Okulu birincilik kupasını kazanırken, Meliha-Doğan Akad İlköğretim Okulu ikinci, Başöğretmen İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu. 9-10 yaş kategorisinde ise topladığı puanlarla ilk sırayı Başöğretmen İlköğretim Okulu öğrencileri aldı. İkinciliği 80. Yıl İlköğretim Okulu elde ederken, Necatibey İlköğretim Okulu üçüncülük kupasını kazandı. Şampiyon okullara kupaları Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri Burhan Yılmaz, Mehmet Şerif Demir ve Çetin Altun tarafından verildi.

‘BU ÜLKENİN SİZLERE İHTİYACI VAR’

Şampiyonanın yapıldığı Güneşli Spor Tesisi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, minik sporcuları kutlayarak, başarılar diledi. Onlara bol bol spor yapmaları öğüdünde bulunan Başkan Pekdaş, “Biz sizleri çok seviyoruz. Sizlerin başarılı, sağlıklı bireyler olmanızı istiyoruz. Büyük Atatürk’ün istediği gibi sağlıklı ve başarılı gençler olun. Bizim, bu ülkenin sizlere ihtiyacı var” diye konuştu. Pekdaş, daha sonra şampiyonada birinci olan takımların sporcularına madalyalarını ve kupalarını armağan etti. Şampiyonaya katılım yapan tüm minik sporculara günün anısına madalya verildi. Etkinliğin bayram havasında geçmesi için ayrıca yarışmaya katılan ve destek için saha kenarında bulunanlara Konak Belediyesi tarafından pamuk şeker, şeker macun ve dondurma ikramı da yapıldı. Sahada ter döken minikler ikram edilen şeker ve dondurmalarla bayram sevincini doyasıya yaşadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.