"MIŞ" GİBİ

"MIŞ" GİBİ

Öykü Orakçı yazdı

Sanmak, öyley"miş" gibi sanmak. Bir nevi, "mış" gibi yapanlara, inanmak. Arkadaş sanmak, dost sanmak, eş sanmak, ömürlük sanmak... Arkadaş"mış" , Dostmuş, eşmiş... gibi yapanlara inanmak. Aslında, en başından olayın sonunu biliriz.

Biliriz de ,karşımızdakine inanmak isteriz .Güvenmek isteriz. İnsanız, herkes hata yapar. Herkesin kötü bir huyu var, bu kez önyargısız, olduğu gibi kabul edeceğim, der ve denemek isteriz. Tabi, sanmak diye bir şey de var ki , tehlikelidir.

whatsapp-image-2021-10-11-at-12-45-25.jpeg
Arkadaşmış, eşmiş , dostmuş gibi yapanlar, giderken güven duygumuzu, aşka , sevgiye , arkadaşlığın varlığına olan inancımızı da götürürler. Bir sonraki evrede, hayatınıza yeni girenlere, belki de hiç hak etmedikleri halde, sizi, mesafeli, tavırlı davranmak zorunda bırakırlar. Düşünsenize, tüm iyi niyetinize ; yüzünüze gülüp, arkanızdan, iş çevirerek yanıt veren, arkadaşım dediğiniz , insanlar var. Hayatınızdan giderken, kendinizi adadığınız adamın, gerçekten eşiniz olmadığını fark ettiğiniz durumlar, kurduğu kırıcı, üzücü cümleler var.

Yalnızlaştık. Hatta o kadar yara aldık ki, yalnızlığımızı başımıza altın taç yaptık.

Kendim dahil, "ben onu yapmam" diyenleri tamda, o yapmam dediğimiz şeyi, yaparken çok gördüm. Fakat hiçbir zaman "mış" gibi yapmadım. Hiçbir zaman birini sırtından vurmadım .Benimle aynı düşünceyi taşıyan insanlar gibi, birilerinin aşka, insana, sevgiye... olan inancını sarsmadım. Saygı, sevgiden çok daha önemliymiş bunu farkettim. Saygı duymayı, haddini bilmeyi bilen ilişkilerin, daha bir huzurla, mutlulukla, uzun yıllarca ilerlediğini gördüm. Tabiki, saygı da tek taraflı olmaz. Kendi hayatımda yada başkalarının hayatında, O "mış" gibi yapanların, dönüşlerine de çok şahit oldum. Çoğumuz Geçmişte yaşananların samimiyetine de inanmadığımız için, o insanların üzerinden enerjimizi çekip, hayatımızdan uğurluyoruz. Uğurlarken de kötü bir şey söylemiyoruz. Herkes, yaptığını mutlaka yaşar zaten. Çilek ekip, armut toplayanı gördünüz mü hiç? Ben görmedim. Çok güzel bir söz var; kimileri varlığıyla, kimileri yokluğuyla huzur verir. Varlığı ile Huzur verenlerden olup, varlığı ile huzur verenlerle, bir hayat sürmemiz dileğimle...


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum