Motosikletlerde devrim!  Jet iticiler geliyor

Motosikletlerde devrim! Jet iticiler geliyor

Modern motosiklet modellerinde ABS fren sistemi ve şu an deneysel olsa da kendinden dengeleme gibi güvenlik özellikleri bulunuyor. Öte yandan, motosiklet sürücüleri hala çarpmalara hala ciddi anlamda maruz kalabiliyor.

Son olarak, Bosch jet iticiler ile motosiklet kazalarının önüne geçmek için önemli bir hamle gerçekleştirmiş durumda.
Bosch jet iticiler ile motosiklet sürücülerini koruyacak!


Peki, Bosch jet iticiler nasıl çalışacak? Örneğin motosikletiniz ile dik bir viraja eğildiğiniz ancak çakıl ya da kum birikintisine girdiniz. Malum motosikletiniz böyle durumlar kurtarılmayacak şekilde kayma eğilimi gösterir. Bu durumda bir sensör kayma durumunu algılayarak, motosikletten gaz püskürterek mucizevi şekilde ters etki yaratan bir itki oluşturacak.

Teknoloji aslında uzay mekiklerinin manevra için kullandığı itici teknolojisinden pek de farklı değil ancak görüntü oldukça havalı duruyor demeden edemeyeceğiz. Bu teknolojinin dezavantajı ise hava yastığı gibi sadece bir kere kullanılabilir olması. Teknolojinin karmaşıklığı sebebiyle sadece pahalı motosikletlerde yer alacağı da bilgiler arasında.

Bosch ayrıca; adaptif hız kontrol sitemi, kör nokta uyarı sistemi ve çeşitli teknolojilerin de tanıtımını gerçekleştirmiş durumda. Bu özelliklerin Ducati Multistrada ve KTM 1290 Super Duke modellerinde sunulması planlanıyor. Kayma önleyici itici teknolojisinin ilk kez ne zaman ve hangi motosiklet ile gelebileceği konusunda şimdilik herhangi bir açıklama ise yapılmış değil.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.