Murat Yıldırım AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nı Ziyaret Etti

Murat Yıldırım AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nı Ziyaret Etti

Mertoğlu: Karşıyaka'da teşkilat olarak çok büyük bir ivme yakaladık.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı olan ve İzmir, İstanbul ve Ankara Teşkilatları Koordinatörlüğü görevini yürüten Murat Yıldırım, AK Parti İzmir Seçim Koordinasyon (SKM) Başkanı Abdurrahman Tosun’un katılımıyla  AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek,  İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve mahalle başkanlarıyla bir araya geldi.

TEŞKİLAT OLARAK ÇOK BÜYÜK BİR İVME YAKALADIK
 Salonu dolduran partililere seslenen AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, “Teşkilatımız,  daha iyisini nasıl başarabilir anlayışını her zaman kurgulamış bir topluluktur. Ailemizin içerisinde her zaman birlik, beraberlik ve bütünlük var. Çalışmalarını bir adım ileriye taşıyabilmek için birbirine hep destek olan bir teşkilat yapımız var. Bu konuyla ilgili teşkilatımla gurur duyuyorum. Tüm kollarımızla birlikte mahalle başkanlarım, mahalle yöneticilerim ve dışarıdan destek veren üyelerimiz bize de görev verin diye buraya geliyorlar. Karşıyaka’da teşkilat olarak çok büyük bir ivme yakaladık. İnanıyorum ki 16 Nisan’da geçtiğimiz dönemlerde aldığımız oyların çok üzerinde bir oy alacağız. Ziyaretiyle bizleri onurlandıran Mesut Yıldırım’a şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

“18 MADDEYİ EN DOĞRU ŞEKİLDE ANLATACAĞIZ”
 
Referanduım süreci kapsamında teşkilat olarak 18 maddelik Anayasa Değişikliği kanunlarının tamamının iyi bir şekilde bilinmesinin yanında ezberden uzak ve en doğru şekilde Karşıyaka seçmenine aktaracaklarını belirten Mertoğlu, ayrıca farklı görüşte olan vatandaşlara karşı ılımlı ve anlayışlı bir şekilde yaklaşacaklarını sözlerine ekleyerek,” Biz sokakta karşılaştığımız aykırı görüşlere karşı asla yanlış bir yaklaşım tarzı göstermeyeceğiz. Onlarla son derece ılımlı ve anlayışlı bir şekilde yaklaşacağız . 18 maddeyi en doğru şekilde anlatacağız. Doğru bir şekilde anlatmak için doğru bilgi vermemiz gerekiyor. 18 maddeyi kendi adımız gibi iyice bileceğiz, anlatacağız. Sonra milletimiz kendilerine göre kararı verir. Türk seçmeni duyarlıdır, neyin yanlış neyin doğru olduğunu bilir. 18 maddenin tamamını incelediğimde ne kadar doğru, ülkenin kalkınmasıyla ilgili ayaklarındaki prangalardan kurtulması için ne kadar önemli maddeler olduğunu ben biliyorum. Biz ezberden uzak, okuduğunu anlayan, mantık süzgecinden geçiren bir yönetim kadrosuna sahibiz” ifadelerini kullandı.
 
HOLLANDA’YA EN GÜZEL CEVAP 16 NİSAN’DA
 
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda’nın Rotterdam şehrindeki Türkiye Başkonsolosluğu’na alınmaması ve polis zoruyla Almanya sınırına bırakılması skandalına tepki gösteren Mertoğlu, Hollanda’ya karşı en güzel cevabın anayasa değişikliği kabulüyle verileceğini söyleyerek,”Hollanda’da Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’ya ve vatandaşlarımıza yapılan zorbalığı şiddetle kınıyorum. İnsan hakları ve demokrasi haklarından bahseden Hollanda’nın bakanımıza karşı sergilediği bu anti demokratik davranışların yanında vatandaşlarımızın üzerine adeta köpekleri  gönderdiler. Bu resmen barbarlıktır. Ülkemizin “evet”in kabulüyle göstereceği gelişmin önüne geçmek için ve gündemi değiştirierek AK Parti hukümetini karalamaya çalışmak istiyorlar. Merak etmesinler, 16 Nisan’da anayasa değişikliğinin kabulüyle en güzel cevabı kendilerine vereceğiz” dedi.
 
MURAT YILDIRIM: “TÜRKİYE’NİN İSTİKRARA İHTİYACI VAR”

 Özellikle Almanya, Fransa, Hollanda, İsrail ve Amerika gibi ülkelerle terör örgütlerinin anayasa değişikliğine karşı olduklarını ve Türkiye’nin gelişmesini engellemek istediklerine vurgu yapan Murat Yıldırım, son dönemlerde Almanya ve Hollanda’yla yaşanan problemlere dikkat çekerek,  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında anayasa değişikliğinin kabulüyle birlikte “Türkiye’nin istikrara ihtiyacı var” diyen Yıldırım, “Fransa hayır diyor, Almanlar hayır diyor. Terör örgütlerini Almanya’da konuşturuyorlar; ama Türkiye Bakanlarını konuşturmuyorlar. Hollanda, hayır diyor. Amerika hayır diyor. İsrail hayır diyor. PKK da hayır diyor. PKK, eğer AK Parti Milliyetçi Hareket Parti’siyle birleşirse biz Kürdistan Devleti’ni kuramayız diyor. CHP terörün bitmesini istemiyor mu? DAEŞ te hayır diyor, FETÖ de hayır diyor. FETÖ bu milletin başına bela olan örgüt değil mi? Bu milletin üzerine bomba yağdıran örgüt değil mi?. Biz burada istikrar mücadelesi yapıyoruz. Yani koalisyon dönemlerini istemiyoruz. Meclis yasama yapacak, denetim yapacak; hükumet ise icranın başında olacak 5 yılda bir seçilecek, 2 kere 5 yıl görev aldıktan sonra bir daha da seçilemeyecek. Demek ki, Türkiye’nin istikrara ihtiyacı var. Amerika başkanlık sistemiyle yönetiliyor, istikrar var ses yok, İngiltere krallıkla yönetiliyor, ses yok, Fransa başkanlık sistemiyle gidiyor ses yok; ama Türkiye’yi istikrarsızlığa sürükleyip kendi içimizde kavga edelim, büyümeyelim istiyorlar” şeklinde konuştu.

İSTİKLAL VE İSTİKBAL İÇİN EVET…

Yaşanan Hollanda skandalına tepki gösteren Murat Yıldırım, ülkenin bağımsızlığı, özgürlüğü ve geleceği için anayasa değişikliğine “evet” denmesi gerektiğini ifade ederek, “En çok kadın haklarını savunan ülkelerden biri Hollanda’ydı, Hollanda’da Bakanımızı içeri almadılar. Bu ne biçim demokrasidir? Bu ne biçim insan haklarıdır? Bu ne biçim kadın haklarıdır?  En çok kadın haklarını savunan ülkelerden biri Türkiye’dir. AK Parti insan özgürlüğünü en çok savunan parti olmuştur. Bunu da devam ettirerek,  istiklalimiz için mücadele etmemiz lazım. Anayasa değişikliğini aynı zamanda istikbalimiz için yapacağız. Artık çocuklarımızın, kadınlarımızın ve vatanımızın geleceği; yani tek bayrak, tek devlet, ve tek millet için bu mücadeleyi yapmamız lazım. Bu yüzden evet dememiz gerekiyor”  açıklamalarında bulundu.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ “EVET”TEDİR”

Son olarak seçim saha çalışmalarına ilişkin yapılması gerekenler hakkında teşkilata seslenen Murat Yıldırım,  yardım bekleyen ve zulüm gören Müslüman ülkelerin sorunlarının da anayasa değişikliğinin kabulüyle çözüleceğine dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

“Sandık çalışması yapmak durumundayız. Üç tane ana kademe, üç tane gençlik kolu, üç tane de kadın kolu olmak üzere toplam 9 kişilik yönetim kurulu üyemiz var. Sandık seçmen listesini mahalle başkanlarımız ve ilçe yönetim kurullarımız  takip edecek. Özellikle saha çalışmalarında kararsız olan seçmenlerimizi evet konusunda bilinçlendirici çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bunları yaptığımızda seçim bizimdir. Ulaşılmayan yer sizin değildir. Çalınmayan kapı sizin değildir. Hali hatırı sorulmayan ev sizin değildir. Hayırı destekleyen vatandaşa da güleryüzlü olacağız, selamlaşacağız, halini hatırını soracağız. O yüzden sandık seçmen çalışmasını iyi bir şekilde yapmamız lazım.  Çalışmalarınızı fedakarca yaptığınızı biliyorum. Siz yalnız Karşıyaka’nın , İzmir’in, Anadolu’nun, Türkiye’nin kaderini değil; mazlum insanların da kaderini belirleyeceksiniz. Bugün, Somali’nin , Doğu Türkistan’ın, vatansız kalan Suriye’nin , Irak ve Filistin’in de kaderi sizlerin elinizde. Eğer burada güçlü Türkiye olursa kimse onlara dokunamayacaktır. Biz bunu yine Bosna Hersek’te yaşadık. 1989-1990 yıllarında eğer güçlü Türkiye olsaydı,  o dönemdeki Müslüman kardeşlerimizi, soydaşlarımızı katledemezlerdi. Tüm bu sorunların çözümü “evet”tedir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.