Murtezaoğlu'ndan anlamlı bağış

Murtezaoğlu'ndan anlamlı bağış

İzmir sivil toplumunun ağabeyi Hızır Murtezaoğlu Güzelbahçe’ye sivil toplum merkezi bağışladı.

Kent kolejlerinin kurucusu Hızır Murtezaoğlu aynı zamanda Karadeniz konfederasyonu genel başkanı ve ESTOB onursal başkanı olarak İzmir'de sivil toplumca düzenlenen en önemli katılımların olduğu etkinliklere ev sahipliği yapması ile biliniyor. STK için en büyük hayalinin onların özgür olduğunu görmektir diyen Bşk MURTEZAOĞLU Özgür toplumlar yaratmanın çağı yakalamanın en önemli dinamiği STK ları özgürleştirmektir diyor. Bu hayalini gerçekleştirmek için İzmir'in şirin ilçesi Güzelbahçe de bir sivil toplum merkezi inşa etti ve derneklere bağışladı. Güzelbahçe Belediyesi tarafından arsa tahsisi edilen projede çevre düzenlemesi ve diğer destekler Belediyeden geldi.

Murtezaoğlu açılış konuşmasında dernekler maddi sıkıntı yaşamadan, bir finansörün, ya da kamu maddi gücünün  esiri olmadan özgürce buradan faaliyetlerini sürdürebilecekler, toplumun sesi, nefesi olacaklar dedi. Murtezaoğlu konuşmasında Güzelbahçe belediye başkanlığına özgür sivil toplum yaratma mücadelesine katkıları ve alan tahsisi ve yatırımları nedeni ile teşekkür ederken İkinci hayalim sayın Büyükşehir başkanımız incir altında sivil topluma yer tahsis ederse orda İzmir’i ve İzmirliyi ve sivil toplumunu daha özgür kılacak daha kapsamlın bir il sivil toplum merkezi bağışlamaktır dedi.  Güzelbahçe belediyesine devir olan sivil toplum merkezindeki dernek merkezleri ücretsiz olarak dernekler arasında Belediye meclis kararı ile dağıtıldı. 

Sivil toplum merkezinin derneklere tahsisi ve teslim töreni düzenleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İNCE yaptığı konuşmada Murtezaoğlu na teşekkür ettik ve sivil topluma sınırsız desteği devam etmektedir bu merkez örnek olacak dedi. Açılışta bir konuşma yapan milletvekili Atilla Sertel ve sivil toplum merkezinde yer tahsis edilen Dernekler adına Güzelbahçe sivil insiyatif sözcüsü Yarımada Güç Birliği dernek başkanı Süleyman GÜMÜŞ Derneklere desteği nedeni ile Murtezaoğlu na ve alanı tahsisi edip çevre düzenlemesini yapan ve tahsisleri gerçekleştiren Güzelbahçe Belediyesine teşekkür etti. 

Törende Bir konuşma yapan Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin KULÖZLU şanslı bir kamu yöneticisi olduğunu Güzelbahçe de sivil toplumla birlikte daha mutlu ve yaşanılabilir ilçe için el ele çalıştıklarını ifade etti ve Bu sivil toplum merkezi ile birlikte çalışmalarımız ivme kazanacak, bu merkezi bağışlayan Murtezaoğlu na ilçemiz adına teşekkür ederiz dedi. Hızır MURTEZAOĞLU daha önce Güzelbahçe Kaymakamlığına Halk eğitim merkezi inşa ederek bağışlamıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.