MÜSİAD İzmir Lojistik Sektörü Gençlerle Buluştu

MÜSİAD İzmir Lojistik Sektörü Gençlerle Buluştu

Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü ve Lojistik Topluluğu tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen “Uluslararası Lojistik Günleri” başladı.

İki gün süren etkinlikte lojistik ve perakende sektörleri ele alındı. Selçuk Yaşar Kampusu konferans salonunda düzenlenen etkinliğin ilk gün oturumuna, Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Taşgetiren, MÜSİAD İzmir Şubesi Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Şenol Günaydın, sektör temsilcileri ile öğrenciler katıldı.Doç. Dr. Yücel Öztürkoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen panele konuşmacı olarak, MÜSİAD İzmir Şubesi Lojistik Sektör Kurulu Başkanı ve Günaydın Grup Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Günaydın, İzmir Vinç Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kuşgöz, Birleşik Gümrükleme Gene Müdürü Hakan Kökçü ve Ebam Uluslararası Nakliyat Genel Müdür Yardımcısı Cenk Dolunay katıldı.Panelin açılış bölümünde konuşan Doç. Dr. Yücel Öztürkoğlu “Bu etkinliği düzenlemekteki amacımız, global lojistik temaları başta olmak üzere en güncel sektörel konuları ve teorileri ele almaktır. Sektördeki oyuncularla, öğrencilerimizi buluşturmak, onların beklentilerini öğrenmek istiyoruz” dedi.“Çıraklığını yapmadığınız işin ustası olamazsınız” diye konuşan MÜSİAD İzmir Şubesi Lojistik Sektör Kurulu Başkanı ve Günaydın Grup Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Günaydın, başarının sırrının çok çalışmak, yaşadıklarından ders almak ve insan kaynağını doğru yönetmekten geçtiğini belirtti.Eğitimli iş gücünün öneminin her sektörde olduğu gibi lojistik sektöründe de vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Şenol Günaydın, doğru insan kaynağı yönetiminin işletmenin devamlılığı ve büyümesi için yaşamsal önem taşıdığını ifade etti.Günaydın, “Okuldayken okula, işteyken işe, evdeyken de eve ait olun. Bulunduğunuz yerin hakkını verin. Yaptığınız işe konsantre olun. Başarı emek vermeden gelmiyor. Kimse iş tecrübesini kolay kazanamıyor. Bilmediğiniz şeyi öğrenmeye çalışın, kendinizi geliştirmek için şartları zorlayın. En önemlisi sabırlı olun ve zorlukların sizi yıldırmasına izin vermeyin” diye konuştu. 

İŞİNİZİ SEVİN, SABREDİN VE ÖĞRENMEKTEN KORKMAYIN

 2000'li yıllarla birlikte Türkiye'ye uluslararası yatırımların hızlandığını belirten İzmir Vinç Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kuşgöz, firma olarak artan iş potansiyeliyle birlikte yeni yatırımlar yaptıklarını dile getirdi. Türkiye’deki büyük projelerde çözüm ortaklığı gerçekleştirdiklerini ve farklı bakış açısıyla sektörde büyümelerini sürdürdüklerini kaydeden Kuşgöz, Rüzgar Enerji Santrallerinin taşıma ve montajı konularında da uzmanlaştıklarını dile getirdi.

 Lojistik sektörünün pek çok iş kolunu içerdiğini ifade eden Birleşik Gümrükleme Genel Müdürü Hakan Kökçü, Gümrük Müşaviri olmak isteyenlerin okumaktan, öğrenmekten ve araştırmaktan yılmayan sabırlı kişiler olması gerektiğini söyledi. Gelişen teknolojiyle birlikte gümrük konusunda da işlerin bilgisayar üzerinden ilerlediğini vurgulayan Kökçü, globalleşen dünyada yabancı dil bilmenin neredeyse zorunlu olduğunu ve iş disiplininin de kariyer için önem taşıdığının altını çizdi.

 EBAM Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Cenk Dolunay, lojistik sektöründe kariyer hedefi bulunan öğrencilerin mutlaka yaptıkları işi sevmeleri gerektiğini belirtti. Okul yaşantısı ve iş yaşantısının farklı olduğunu ve gerçek iş yaşamında beklentilerin dışında işler de yapılabildiğini dile getiren Dolunay, şöyle devam etti: “Size verilen hiçbir işi küçümsemeyin. Fotokopi işinin bile bir önemi var. Yabancı dil çok önemli hatta bir yabancı dil bile yetmeyebiliyor. Üniversiteden mezun olan çok fazla kişi var. Kendinizi geliştirmelisiniz. Yaptığınız işi sahiplenirseniz başarılı olursunuz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.