MÜSİAD İzmir'den Kilis'e zeytin fidanı

MÜSİAD İzmir'den Kilis'e zeytin fidanı

Zeytin Dalı Harekâtına destek çıkmak, roket saldırısı sonucu maddi kayba uğrayan üyelerine destek olmak ve bölge halkının yanında olduklarını hissettirmek amacıyla MÜSİAD Başkanlar Toplantısı Kilis’te yapıldı.

Zeytin Dalı Harekâtına destek çıkmak, roket saldırısı sonucu maddi kayba uğrayan üyelerine destek olmak ve bölge halkının yanında olduklarını hissettirmek amacıyla MÜSİAD Başkanlar Toplantısı Kilis’te yapıldı. MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, Kilis'e zeytin fidanları getirdiklerini belirterek, “İstiyoruz ki Zeytin Dalı harekâtı gibi özgürlük adına bu fidanlar bu topraklarda kök salsın” dedi.

MÜSİAD Kilis ev sahipliğindeki toplantıda MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şube Başkanları katıldı. Toplantıda konuşan MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, Zeytin Dalı Harekatı'nın başından sonuna kadar meşru olduğuna dikkat çekerek, “Terörün ideolojisi, milleti, dini, iyisi, kötüsü, haklısı, haksızı olmaz. Terör, terördür, topyekün karşı çıkılmalıdır. Çünkü terör yüzünden 3.5 milyon insan yurtlarından ayrılmak zorunda kaldı. Çünkü terör masum canlar aldı. Çünkü terör huzuru, insanlığı hedef aldı” dedi.

Türkiye'nin kendi sınırlarında oluşturulmak istenen terör kuşağına son vermek amacıyla Zeytin Dalı Harekatının gerçekleştirildiğini belirten Ümit Ülkü şöyle devam etti: “Tüm dünya şunu bilmelidir. Masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine karşı açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamızı kimse beklemesin. Hepimizin bildiği o malum uluslararası camiadan, konuyu saptırmayı bir kenara bırakıp, teröre karşı net ve ortak duruş sergilemelerini istiyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın harekatın adının “Zeytin Dalı” olarak konulmasının nedenini “Zeytin bizim inancımızda çok kutludur. Bu aynı zamanda özgürlüklerin müjdecisidir” diye açıkladığını hatırlatan Ülkü, İzmir'in de bir zeytin memleketi olduğunu belirterek, “Özgürlüğümüzü, ülkemizi, bağımsızlığımızı nasıl savunduğumuzu biliyorsunuz. Kurtuluş Savaşı'nda hem ilk kurşunu atan hem de 9 Eylül'de son kurşunla ülkemizden düşmanı temizleyen bir memleketiz. Zeytin ağacı “Ölmez Ağaç” olarak bilinir. Uzun ömürlüdür. Biz de buraya gelirken Zeytin Fidanları ile geldik. İstiyoruz ki Zeytin Dalı harekatı gibi özgürlük adına bu fidanlar bu topraklarda kök salsın. Huzur ve istikrar hüküm sürsün. Bu vesile ile burada günün anısına İzmir’den getirdiğimiz zeytin fidanlarını sizlere hediye ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.