Mutfak Atölyesi’nin Yeni Aşçıları

Mutfak Atölyesi’nin Yeni Aşçıları

Bornova Belediyesi lezzet ustaları yetiştiriyor.

Bornova Belediyesi’nin hizmete açtığı Mutfak Atölyesi’nde aşcılık ve pastacılık kurslarına katılanlar birbirinden özel tarifler öğreniyor. Alanlarında uzman aşçıların verdiği kursa katılanlar pişirme yöntemlerinden, doğrama tekniklerine pek çok özel bilgi ediniyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da ziyaret ettiği kursiyerler 8 haftalık eğitimin sonunda katılım belgesi de alacak
 

Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi, bir yandan meslek edindirme kurslarıyla aşçı ve pasta ustaları yetiştirirken bir yandan da hobi olarak yemek pişirmeyi öğrenmek ve kendini bu alanda yetiştirmek isteyenler için çok özel kurslar düzenliyor. Bu kapsamda Evka-3’teki Mutfak Atölyesi’nde aşçılık ve pastacılık kursu başladı. 8 hafta sürecek kursa katılanlar uzman aşçılardan yemek yapmanın ve sunumun inceliklerini öğreniyor.
 
Aşçılık kursuna katılanlar, mutfak terimleri, profesyonel malzemeler, pişirme yöntemleri, doğrama tekniklerini gibi temel bilgileri aldıktan sonra salata ve sos yapımı ile ilk yemeklerini de hazırladı. Kursiyerler 8 haftalık sürenin sonunda, sıcak ve soğuk salatalardan, farklı makarna çeşitlerine, pizzadan, tavuk, et ve balık yemeklerine pek çok özel tarifi öğrenmiş olacak. Pastacılık kursuna katılanlar da tatlı kurabiye, kek, sütlü tatlılar, hamur tatlıları, pasta malzemeleri ve pasta yapımı, butik kurabiye yapımını öğrenecek.
 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da aşçılık kursunun kursiyerlerini ders sırasında ziyaret etti. Kursiyerlerle birlikte salata yapımının püf noktalarını dinleyen Başkan Atila, “Bornova Belediyesi olarak vatandaşlarımızın kişisel gelişim konusundaki taleplerine büyük önem veriyoruz. Bu anlayışla Mutfak Atölyesi’ni açtık. Bir yandan İş-Kur destekli kurslarımızla vatandaşlarımızın iş sahibi olmalarına aracılık ederken bir yandan da kendisini yemek alanında geliştirmek isteyen hemşehrilerimiz için hobi kurslarımızı açtık. Kurslarımız iki aylık dönemlerde devam edecek” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.