MUTLU İLİŞKİNİN FORMÜLÜ ‘İLETİŞİM’

MUTLU İLİŞKİNİN FORMÜLÜ ‘İLETİŞİM’

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Eşler İçin İlişki Pusulası’ isimli konferansta konuşan Prof.Dr. Hürol Fışıloğlu, mutlu bir ilişkinin, çiftler arasındaki iletişimin başarısıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi ile İşletme Kulübü tarafından düzenlenen ‘Eşler İçin İlişki Pusulası’ isimli konferans, akademik ve idari personel ile öğrencilerin gerçekleştirildi. Aile ve evlilik terapisi konusunda çalışmaları bulunan Prof.Dr. Hürol Fışıloğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte, mutlu bir ilişkinin anahtarının iletişim olduğuna dikkat çekildi. Karşılıklı beklentileri baştan konuşmanın ilişkinin geleceğini belirlediğini kaydeden Fışıloğlu, “Günümüzde kadın erkek ilişkisi çok hızlı başlıyor. ‘Merhaba’ demeden ve tanışmadan ilerliyoruz. Bu durum ise ilerde karmaşıklığa neden oluyor. İletişimi doğru şekilde sağlamak gerekiyor. Konuşulmayan tüm beklentiler, birlikteliği riske atar. Mutlu bir ilişki, çiftler arasındaki iletişimin başarısıyla mümkün olabilir” dedi.

EMPATİ YANLIŞ BİLİNİYOR

Empatinin, yanlış bilinen bir kavram olduğunu vurgulayan Fışıloğlu, “Herkes, eşinin empati yapmasını istiyor. Ben çiftlere empatik davranışların neler olduğunu soruyorum. Genelde ‘İnsan, bir kez yaptıklarımı takdir eder’ cevabını alıyorum. Ancak bu, hak veya destek verilmesini istemedir, empati değildir. Empati kavramını iyi öğrenmeliyiz. İyi bir iletişim, iyi bir evlilikte kişinin kendisine iyi bakabilmesini ifade eder. Eşinize değil, kendinize bakın. Bunu iki taraf da doğru şekilde yapmalıdır” diye konuştu. DEÜ Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Şebnem Seçer, merkezin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken katılımlarından dolayı Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu’na teşekkür etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.