Müzeler atölye oldu çocuklarla doldu

Müzeler atölye oldu çocuklarla doldu

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın butik müzeleri sadece ziyaretçi ağırlamıyor.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın butik müzeleri sadece ziyaretçi ağırlamıyor, müzeler aynı zamanda çocukların keyifli zaman geçirdiği eğlenceli atölyelere ev sahipliği de yapıyor.

Konak Belediyesi’nin bünyesinde hizmet veren Neşe- Karikatür, İzmir Mask, Radyo ve Demokrasi ile Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde farklı yaş guruplarından çocuklar için birbirinden eğlenceli ve eğitici atölye çalışmaları düzenleniyor. Karikatürden mask tasarımına, Radyo Tiyatrosu’ndan Hacivat-Karagöz tasvir yapım atölyesine kadar bir çok farklı etkinliğe ev sahipliği yapan müzeler çocuklarla dolup taşıyor.

KEYİFLİ MÜZE GEZİSİ

Büyük ilgi gören etkinlikler kapsamında son olarak Şehit Fethi Bey Ortaokulu’nun anaokulu kısmında eğitim gören minikler, Basmane’deki Radyo ve Demokrasi Müzesi’nde gerçekleştirilen Plak Kapağı Tasarım Atölyesi’ne katıldı. Etkinlik öncesi müzeyi gezen çocuklar bir dönemin müzik dinleme araçlarından biri olan ancak günümüzde kullanılmayan plakları yakından görme fırsatı buldu.

PLAK KAPAĞI TASARLADILAR

Müzeye yetkililerinin anlatımlarını dikkatle dinleyen Konaklı çocuklar, sergilenen eski radyoları da meraklı gözlerle inceledi. Gezi sonrası düzenlenen atölye çalışması ise oldukça renkli geçti. Minikler hayal güçlerini kullanarak birbirinden renkli plak kapağı tasarladı. Etkinlik sayesinde minikler hem müzeyi tanımış oldu hem de keyifli zaman geçirerek eğlenceli anlar yaşadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.