MÜZİK FESTİVALİNE ‘DESO’ DAMGASI

MÜZİK FESTİVALİNE ‘DESO’ DAMGASI

İstanbul Müzik Festivali’nde Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası (DESO)

 

nin verdiği konser, sanatseverlerden tam not alırken; Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarını birincilikle bitiren viyola sanatçısı İris İçellioğlu’nun performansı da büyük beğeni topladı.

Türkiye’nin en prestjili uluslararası müzik organizasyonlarından biri olan ve bu yıl 45. yaşını kutlayan İstanbul Müzik Festivaline, Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası (DESO) damgasını vurdu. Dünyanın önde gelen sanatçılarının katıldığı festivalde muhteşem bir konser veren DESO ayakta alkışlanırken; 24 yaş altı en iyi viyola sanatçısı seçilen Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu İris İçellioğlu da sanatseverlerle bir araya geldi. Şef Hakan Şensoy yönetiminde yaklaşık iki saat süren konserde Türk besteci Yalçın Turan’ın ‘Oda Senfonisi’ adlı eseri de ilk defa dinleyicilerle buluştu.

Besteci Yalçın Turan’ın hazır bulunduğu gecenin son derece güzel ve anlamlı geçtiğini ifade eden DESO Müdürü Prof. Ümit İşgörür, “Bilimsel alanda başarılı çalışmalara imza atan ve sanat hayatımızı da zenginleştiren sanatçıları yetiştiren üniversitemiz, güzel bir etkinliğe daha damgasını vurdu. Orkestramız verdiği konserle hem sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı hem de uluslararası bu etkinlikte üniversitemizin adını bir kez daha duyurdu” dedi.

Gecede, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarını geçen sene birincilikle bitiren viyola sanatçısı İris İçellioğlu’nun da sanatseverlerle buluştuğunu aktaran İşgörür, “Kendisi 24 yaş altındaki en iyi viyola sanatçılarından biri seçilerek konser vermek için festivale davet edildi. Bu da bizleri gururlandırdı. Konserde ayrıca Türk besteci Yalçın Turan’ın bir eserinin de ilk kez izleyicilerle buluşması, son derece anlamlıydı çünkü kendisi de o gecede bizlerleydi. Bu vesileyle emeği geçen sanatçı dostlarımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de üniversitemizin kültür-sanat alanındaki çalışmalarını benzer etkinliklerde göstermek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.