Narlıdere Hayır Diyecek

Narlıdere Hayır Diyecek

"Tüm gücümüzle hazırlanıyoruz"

Narlıdere Belediyesi başkanı Abdül  Batur,  İzmir’de Anayasa değişikliği referandum süreci ilişkin kampanya startını veren ilk ilçe olan Narlıdere CHP ilçe teşkilatının düzenlediği etkinliği katıldı. Batur süreç için tam bir konsantrasyon içinde bulunduklarını ifade ederken artık bu toplantının son salon toplantısı olması gerektiğini söyledi. CHP Narlıdere İlçe teşkilatının Anayasa değişikliği referandumu öncesi başlattığı “Hayır” kampanyası etkinliğine Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi. Etkinliğe Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Ali Yiğit, Musa Çam, Tacettin Bayır, Aytun Çıray, Murat Bakan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Şehrazat Mercan, CHP PM üyesi Mehmet Ali Çelebi, CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl yöneticileri, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, CHP Narlıdere İlçe teşkilatı Kadın ve Gençlik kolları yöneticisi ve üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, partililer ve Narlıdereli vatandaşlar katıldı.

Tüm gücümüzle hazırlanıyoruz

Açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat sadece şunu ifade etmek isterim ki, 1923 yılında bugüne devam eden devrim karşıtlığı 10 ağustos cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte yeniden gün yüzüne çıktı. Kafalarının arkasındaki karanlık düşünceler gün yüzüne çıkıyor. Referandum için örgütlü ve güçlü bir çalışma için tüm gücümüzle hazırlanıyoruz. Hane, hane dolaşarak neden hayır dediğimizi anlatacağız. Hayır kampanyası etkinliğimize startını verdiğimiz bu etkinliğimize katılarak verdikleri destekten dolayı, Milletvekillerimize, PM üyelerimize, İl yöneticilerimize, partililerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Cumhuriyetimizi kimse yıkamayacak 

CHP Narlıdere İlçe Teşkilatının Anayasa değişikliği referandumu öncesi başlattığı “Hayır” kampanyası etkinliğinde bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘Kıydığım Nikahlarda bile artık sadece ‘KABUL EDİYORUM’ dedirtiyorum,  Referandum sonuna kadar böyle olacak’ diyerek sözlerine başladı. Batur “ TBMM’de Anayasa değişikliği için yapılan çalışmalarda gecelerini gündüzlerine katarak onurlu bir mücadele veren tüm CHP’li Milletvekillerimi ve bugün burada olan Milletvekillerimi kutluyor, gösterdikleri yüksek mücadele için önlerinde saygıyla eğiliyorum. 16 Nisan çok önemli bir tarih. Bir maç oynanacak ve tekrarı yok. Uzatmalar var ama tekrarı yok. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanetini ve Cumhuriyeti temellerinden sarsacak anayasa değişikliği maalesef gündeme geliyor. Kafamda ne bir yılgınlık nede bir acaba mevcut. 1 oy için nereye gidilmesi gerekiyorsa gideceğiz o oyu alacağız. 1 oy ülkenin kaderini değiştirecek. Bu çocuklarımızın geleceğimizin kaderi ve hataları için mücadele edeceğiz. CHP bu referandum sürecinin lokomotifi olacak. Bu yaparken de dikkat etmemiz gereken CHP'nin hayır kampanyası değil. Diğer partilerin içinde de tek adam diktası reddedenler var. Kampanya sürecinde diğer partilere mensup kişileri kırmadan dökmeden bir ortak yol bulmamız lazım. Çünkü 1 oy için mücadele etmemiz gerekiyor. Bugün son salon toplantısını yapalım ve artık sokaklara çıkalım, ben emirinizdeyim. Bu bir var olma mücadelesi. Bu Demokrasinin rafa kaldırılarak tek adam rejimine geçilecek bir aşamaya geliyor. Eskiye dönük kırgınlıklarımızı, kızgınlıklarımızı bir kenara koyalım. Gidecek başka yer yok, başka Cumhuriyetimiz yok. Ben eskiden olmuş tüm her şeyi bir kenara bırakıyorum ve herkesi kucaklıyorum hepinizi çok seviyorum. Hayırlı bir karar alacağımıza inanıyorum ve bu ülke derin bir nefes alacak. İnsanlar hayır demekten korkmayacaklar ve vicdanının sesini dinleyecekler buna inanıyorum. İlçe Başkanım söyledi Narlıdere’den %85 oy oranı çıkacağına inanıyoruz bugün salonda bu coşkuyu ve inancı gördükten sonra artık hiçbir kuşku yok. Herkesi mücadele etmeye davet ediyorum, ulu önder Mustafa kemal Atatürk'ün cumhuriyetini kimse yıkamayacak. Evlenen çiftlere bile nikâhlarını kıy arken kabul ediyorum dedirtiyorum. Bu referandum sonuna kadar böyle olacak” dedi.

Hayır, bu toprakların coşkusudur

CHP PM üyesi Mehmet Ali Çelebi kampanya startında yaptığı konuşmada ‘ Bu coğrafya Umudun Coğrafyasıdır’ dedi. Çelebi “ Bu coğrafya plan bozan coğrafyadır. Bu coğrafya Hayır’ın coğrafyasıdır. Nesilden nesile ve dilden dile aktarılan türkülerin, direnişlerin fakat asla yaşam sevincini yitirmeyen insanların coğrafyasıdır. Bu nedenle Hayır bu toprakların coşkusu olarak yeniden seslendirilecektir. Buna olan inancımız tamdır” dedi.

Elimizden bayrak inmeyecek mücadele bitmeyecek

CHP YDK üyesi Şehrazat Mercan konuşmasına Balçova’da partili kadınalra yönelik yapılan saldırıyı kınyarak başladı. Mercan “Balçova kadın kollarımızın sahada çalışırlarken AKP’li kadınlar tarafından darp edilmişler, hakaret ve küfür dolu çirkin bir saldırıya uğramışlar, CHP’li kadınlarımız karakola giderek şikayetçi olmuşlar. Ben bu yüzden bugün burada kalkıp birkaç şey söylemek istedim. Biz 12 Eylülü yaşadık, biz yabancı değiliz. O zamanki darbe bizim üzerimizden geçti. Hem de çok kötü geçti. Öldürdü, süründürürdü, bizi mesleksiz bıraktı ama biz direndik. Şimdi bugün yaşadığımızda bir darbe ama sivil darbe. Biz dün olduğu gibi bugünde mağdur olanların yanındayız ve hukuk istiyoruz. Onların 65 tane televizyonu var, belki 165 gazeteleri ve binler aktrolleri var ama ben bu kez çok telaşlılar. Bugün kendi partililerimiz şunu soruyor ‘acaba SEÇSİS’te bir hile yaparlar mı’. Bu çok açık söylüyorum bu referandumdan hayır çıkacağı gün gibi aşikar. ne yaparlarsa yapsınlar elimizden bayrak inmeyecek ve mücadele bitmeyecek” dedi 

Narlıdere den ilk çalışmaya başlıyor ve size inanıyorum. 

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit Ben Narlıdere’ye inanıyorum dedi. Yiğit “Bugün burada SHP’den CHP’den eski yönetici arkadaşlarımızı gördüm çok mutlu oldum. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un dediği gibi kavgaları bıraktık bugünün mücadelesini veriyoruz. Bu geleceğimize sahip çıkma mücadelesi. Mecliste 135 milletvekili sabahlara kadar nöbet tuttuk. Kavga üstüne kavga direndik ve meydanı onlara bırakmadık.

Meclis hiç bir zaman böyle bir birliği daha önce görmemiştir. Ama mecliste beynini birilerine kiraya vermiş 339 insanı gördük. Oylanan maddelerinin ne olduğunu bilmeden, okumadan el kaldırıp indirenleri ve korkudan açıktan oy kullanmaları gördük. Mecliste 100’e yakın Milletvekili korkudan kullanacağı kabine bile giremiyor. Ben biliyorum ki o vekiller yarın birçoğu onlar bile hayır oy verecekler. Düğün saraydan alınıp halka verilen tüm yetkiler tekrar saraya verilmeye çalışıyor. % 72 oy oranlarını bulan Narlıdere den ilk çalışmaya başlıyor ve size inanıyorum. 

15 yıllık iktidarın getirdiği nokta

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan “Bugün ülkemizde iki sorunumuz var geçim ve ulusal güvenlik sorunu. Bu ikisi de anayasa değişikliğinin herhangi bir yerinde değil. 15 yıllık iktidarın getirdiği nokta varlık ve ahilik fonudur fonların kaynaklarını referandum için kullanıyorlar. İkinci konu olan ulusal güvenlik konusu ise iç ve dış dış olarak iki yönü var. Cumhuriyet döneminde görülmemiş intihar bombacısı ve terör olayları bu kısa dönemde yaşandı. Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşmamız sonucu oluşuyor bunlar. Kurtuluş Savaşı sonrasında Atatürk'ün bilgeliği yaptığı antlaşmalar ve girişimler ile birleşmiş milletlere girmişiz ve bugün gelinen noktaya bakın. Bugünkü bu yönetimle her yerimiz sorun halinde ve savaş halinde. Bölgede tek model ülke olma özelliğimiz kaybetmişiz. 15 Temmuzu yaşadık ve CHP’den kimse çıkıp ta, Muhterem demedi, kainat imamı falan diye biz demedi, onlar dedi. Bizim için her zaman fetöy’dü. Şimdide rejim değişikliğine gitmek istiyorlar. Neyi değiştirmek istediklerini gayet biliyoruz. Mecliste verdiğimiz mücadele sayesinde herkes neden hayır diyeceğini biliyor ama neden evet diyeceğini onlar bilmiyor. Demokrasinin güçlenmesi ve birleşmesi için 17 Nisan sabahına güzel başlamak için çalışmalıyız.” dedi.

İzmir tarihi bir görevle karşı karşıya

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam “16 Nisan Türkiye açısından bir dönüm noktası otoyolda son çıkış, bu ve son şansımız.  Ülke akışında tarihi bir dönem. İktidar her ne kadar rejim değişikliğine değil, dese de 7’den 70’e herkesin bildiği gibi rejim değişikliğidir. 90 yıllık Cumhuriyet için Osmanlı’nın reklam arasıdır dendi. Bundan sonra Osmanlı'nın filmini seyredeceksiniz diyorlar. Anayasanın değiştirilmesi teklif bile edilemeyecek maddeler zamanı gelince değişir dendi. İlk önce reddetiler sonra bunu söyleyen kişinin fikri olduğunu partinin fikri olmadığını söylediler. Bugün AKP devleti ile karşı karşıyayız. . Daha çağdaş bir ülke olacak denildi 12 Eylüle gittiler yetmez ama evet dediler, bugün bu hale geldik. . İzmir olarak tarihi bir görevle karşı karşıyayız. Bizi hayır derken terörizmle aynı kategoriye koymaya çalışıyorlar.  İzmir’den giden fazla oy ile siyasi yasaklar kaldırılmıştı yine İzmir tarihi bir görevle karşı karşıya.  % 85 hayır almamız demek Türkiye geneline yüzde bir etki etmemiz demektir. Referandumun kaderi hepimizin elinde. Bize düşen görev mahallelerde AKP ve MHP oylarını nasıl hayır yaparız bunu tüm teşkilatların çalışması ve oy oranlarını yükseltmeli gerekiyor. Daha parlak bir 16 Nisan için hepinizi hayırseverliğe davet ediyorum” dedi.

Binali Yıldırımı da savunuyorum

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel yaptığı konuşmada “Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur’un söylediği ‘kapalı salon toplantısı olarak bunun son toplantı olması görüşüne katılıyorum. Ben bugün sizlere Binali Yıldırım'ı savunacağım ve referandum sonrası yerlerinde kalmalarını isteyeceğim. AKP hükümetin milletin oyları seçilmiş bakan ve başbakanı ile kalması gerektiğine inanıyorum. 46 yıldan bu yana sadece İnönü’nün bir vekaleti var fakat 46’dan bu yana 71 yıllık bir süreçte İzmir’den hiç başbakan çıkmamış. Öyleyse Yıldırım İzmir için bir şans ve bunun AKP’lilere iyi anlatılması önemli. Bakanlarında görevlerinde kalması gerektiğini inanıyorum yoksa nerden geldiği ve geleceği belli olmayan meclisin denetleyemeyeceği bir yapı ülkeye hakim olacaktır. Fetö ile olan ilişkileri ve olan işbirliklerinin halen devam ettiklerini inanıyorum. Bu işin gerçeği şu 15 Temmuzu gecesi AKP İzmir il binası Fetöcü denilerek tutuklanan Küçükbaylara aitti. Bu küçükbayda ve onlardan kira almıyordu ve İzmir AKP’nin binası bir Fetö’cünün elindeydi. Bu iş birlikleri bu kadar halen açıkken tuttular birde onların mal varlıklarına el koydular. 16 Nisanda referandum yapacağız ve kazanacağız ve 23 Nisanda da asıl bayramı biz yapacağız diyorlar fakat ben de buna inanmıyorum. 23 Nisanda bayram yapacaklarını söyleyenlere inat Cumhuriyetin kuruluşunu, kurtuluşumuzu ve AKP’li Milletvekillerinin de vekil olduklarını tam hissedeceği, meclisin meclis olduğunu hissedeceği, demokrasinin o eksik, aksak yürüyen ve insan haklarından uzaklaşan yapısının tamamen tersine döneceği bir dönemi yaşayacağız. Bunun başka bir yolu yok” dedi.

Kuvvetler Ayrılığı Yoksa Anayasa da Yoktur

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray “Montesquieu diyor ki ‘Kuvvetler Ayrılığı Yoksa Anayasa da Yoktur ve o ülkede sadece bir kişi dışında herkes köledir’ getirilmek istenen Anayasa değişikliğinin temel özelliği kuvvetler ayrılığının ortadan kaldırılmasıdır. Bu anayasa değişikliğinin amacı bunu yapmaktır. Bu Tayyip Bey içinde değil seçilecek diğer herkes için bir zulümdür ve bunun altından kalkamaz ve halkı ile karşı karşıya kalır. Bu oylamayı iyi anlamak lazım. Bu oylamada bir milletin bütününü istikbali oylanacak. Bir kutuplaşma siyaseti var. Bu bir takım provokasyonlara karşı dikkatli olmalıyız. Yakın zamanda iç savaştan söz ettiler ve dile getirdiler. Manisa’da akla mantığa almayacak ve devlete yakışmayacak planlar dile geldi maalesef. Bu milletin sağ duygusundan kuşkuya düşmemeliyiz. Fakat dikkatli olmalıyız. Ben eminim bu işin altından kalkacağız. Referandum için yabancı bir ankette gördüğüm duruma göre Hayırlar çok avantajlı durumda fakat biz ifade sorununa düşmeden güzel bir çalışma gerçekleştirmenin lazım” dedi. 

Cumhuriyeti için tamam mı ve devam mı bu oylanacak

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır “Hala eksik kalan bir şeyler olduğunu düşünüyorum.. Ben hangi yöntemler sahaya inileceğini anlatmak istiyorum. İlk önce kılık kıyafetimize dikkat edeceğiz parti rozetlerimizi çıkartacağız. Kendi partililerimizi ziyaret etmeyeceğiz diğer partililere oy verenleri ziyaret edeceğiz. Bu normal bir seçim değil siyasi bir seçim değil fakat tekrarı yok. 94 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti için tamam ‘mı ve devam ‘mı bu oylanacak. Bunun yıkılmasına izin verecekmiyiz. Nasıl konuşacağız, nasıl hitap edeceğiz hitap ve üslup çok önemli olacak. Oy alamadığımız mahallelere gideceğiz Narlıdere’de 82 ilden insan var. Bu çocuklar gelecek için özveride bulunacağız. Ben Narlıdere örgütünün bun kapasitede olduğunu biliyorum. Biz daha zor bölgelerde çalışacağız. Onların yandaş medyası varsa bizimde sizin gibi kahramanlarımız var ve mutlaka başaracağız” dedi

%85lik oya erişileceğe inanıyorum

CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu son konuşmayı gerçekleştirdi. Moroğlu “Bugünkü toplantının vekillerimiz katkılarıyla yola çıkışının başlangıcında çok faydalı olduğunu söyleyerek ayaklarının düşecek büyük bir kayayı kaldırdılar ve buna biz yardımcı olmalıyız tüm gücümüzü bir araya getirirsek bunu başaracağız. Yurtseverleri, insanları, kuruluşları harekete geçmesini sağlamamız lazım. İki ay var önümüzde hazırlanmak için. Narlıdere tüm gücünü harekete geçirdiği anda hedef alınan %85lik oya erişileceğe inanıyorum” dedi. Konuşmasının ardından CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu Narlıdere AKM’de bulunan bugüne kadar CHP’ye hizmet vermiş tüm ilçe başkanlarını, başkanları, milletvekillerini, partilileri sahneye davet etti ve bayraklar eşliğinde artık bu coşkuyla sahaya çıkarak çalışmaların startı verildi. Narlıdere AKM’de düzenlenen etkinliğini finalinde İzmir Marşı ve ellerde bayraklar ile referandum çalışmalarına coşkulu bir başlangıç yapıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.