Narlıdere'de Aşık Mahzuni Beste Yarışması sonuçlandı

Narlıdere'de Aşık Mahzuni Beste Yarışması sonuçlandı

Narlıdere Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği ‘Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışması’nın finalistleri belli oldu.

10. Aşık Mahzuni Şerif Beste Yarışması'na katılan eserler arasında yapılan ön eleme neticesinde finale kalma hakkı kazanan 10 eser Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen final yarışmasında jürinin karşısına çıktı.

Yücel Tuğrul kazandı

10. Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışmasının finali, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi. Finale kalan son 10 eser Aşık Mahzuni beste yarışmasında dereceye girmek için jüri karşısında tüm hünerlerini sergiledi. 10. Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışmasının finaline Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Narlıdere CHP İlçe Başkanı Şahin Fırat, Narlıdere Belediye Meclis üyeleri ve Narlıdereliler katıldı. 10. Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışmasının jüri üyeleri Sanatçı Ali Mahzuni, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği konservatuarı öğretim görevlisi Dr. Gani Pekşen ve Öğretim görevlisi Erdal Güral, Dr. Zeynel Demir,  Alevi Bektaşi Federasyonu eski Genel Başkanı Selahattin Özel, Alevi Bektaşi Dernek Başkanı Mustafa Aslan,  Narlıdere Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Akdağ, Narlıdere Tahtacılar Derneği temsilcisi Merih Ünsal Finale kalan 10 eseri Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro salonunu dolduran Narlıdereli türkü severlerle birlikte dinleyerek değerlendirdiler.

 

10. Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışması kazananları açıklanmadan önce Aşık Mahzunin oğlu Ali Mahzuni babasının eserlerinden oluşan küçük bir konser ile yarışma finalini izlemek için Narlıdere AKM’ye gelen Narlıderelilere bir türkü ziyafeti yaşattı. Jüri üyelerinin de Ali Mahzuni’ye katılması ile birlikte büyük bir koro’ya dönüşen sanatçılar izleyiciler ayakta alkışladı.  Mini konserin ardından Jürinin yaptığı değerlendirme neticesinde Yücel Tuğrul ‘DİVAN’ adlı eseri ile birinci oldu. Ferhat İyit ‘Her Sırra merdansız erilmez imiş’ adlı eseri ile ikinci, Hasan Karar ise ‘Seyyah Oldum’ adlı eseri ile üçüncülüğe hak kazandı. Mansiyon dalında ödüllerde ise en iyi Çalgı ödülünü ‘Yol tanır beni’ eseri ile Yücel Tuğrul, Mansiyon Vokal dalında ‘Aliyi Gördüm’ eseri ile Savaş Mercan, Mansiyon Şiir dalında ‘Kendin Bilmezler’ adlı eseri ile İbrahim Kılıç, Mansiyon Müzik dalında ‘Mahzuni’ adlı eseri ile Arslan Kaya kazandı.

Sadece bir yarışma değil

 Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur finalde yaptığı konuşmada ‘ Aşık Mahzuni Beste yarışması sadece bir yarışma değil Mahzuni düşünce ve felsefesini yaşatacak yeni neferler kazandırma mücadelesidir. Mahzuni gibi Anadolu’nun sesini milyonlara ulaştırma mücadelesidir. Ben bugün kazanan arkadaşlarımızı ve katılan tüm yarışmacıları kutluyorum. Hepsi Aşık Mahzuni’yi gelecek kuşaklara aktarmada çok önemli bir görev yapıyorlar. Aşık Mahzuni Beste Yarışmanın yapılmasında emeği geçen herkese, jüri üyelerimize, akademisyenlerimize, yarışmacılarımıza ve salonu doldurarak bizlere destek veren sevgili Narlıderelilere teşekkür ediyorum’ dedi.  Başkan Batur’un konuşmasından sonra sıra 10. Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışması kazananlarına ödülleri verildi

 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.