Necat Karataş: “Unutmamız tükenmemize vesile olur"

Necat Karataş: “Unutmamız tükenmemize vesile olur"

Halil Esendağ ve Selçuk Duracığı kabirleri başında Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla andı.

 

Milliyetçi Hareket Partisi ve İzmir Ülkü Ocakları İl başkanı Bilgehan Ağbaba ve beraberinde ki heyetle, 5 Haziran 1983 yılı sabaha karşı dönemin sıkı yönetim mahkemeleri tarafından verilen idam cezası infazı sonucu hayatını kaybeden Halil Esendağ ve Selçuk Duracığı kabirleri başında Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla  andı.

Kabirleri başında duygusal bir konuşma yapan Karataş : “Şehitlerimiz Davamızın Batmayan Güneşşidir.”

“Vatan ve milleti sevmenin bedelini dar ağaçlarında ödeyeceklerini bir an olsun aklına getirmeyen şehit Ülküdaşlarımız Halil Esendağ ve Selçuk Duracık’ın yine bir 5 Haziran günü kabri başındayız.

Verdikleri kahramanca mücadelenin sonucunda hiçbir suçları ve günahları yok ilen hain 12 Eylül cuntacıların “bir sağdan, bir soldan asalım” diyerek idamına karar verdikleri gençlerimizi biran olsun aklımızdan çıkarmıyoruz. Onların şehadeti davamızın üzerindeki batmayan bir Güneş gibi günümüzü aydınlatmaktadır.

Bu vesileyle şehit olacaklarının bilinciyle, tebessümle dar ağacına yürüyen ve celladından helallik alan Selçuk Duracık ve Halil Esendağ nezlinde bütün şehitlerimizi bir kez daha Rahmet, minnet ve dullarla anıyorum. Kabirleri nur, mekanları Cennet olsun.”

Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanı Bilgehan Ağbaba : “Şehitlerimizin mücadelesini sürdüreceğiz, bu vatanı böldürmeyeceğiz.”

“Şuan Kabirleri başında bulunduğumuz Halil ve Selçuk ağbeylerimiz Türk milleti adına vermiş oldukları bölünmezlik mücadelesi sonucu, hain 12 Eylül darbecileri tarafından düzmece belgelerle idam edilmiş ve şehadetlerinden bir yıl sonra suçsuz oldukları anlaşılmıştır. Onların bize emanet ettiği davaya sahip çıkacağız ve bu vatanın bölünmezliğini, birliğini üzerimize düşen göreve bağlı kalarak müdafaa edeceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.