Neodans’tan muhteşem performans…

Neodans’tan muhteşem performans…

‘Aladdin’in Lambası Müzikali’ni aralarında işitme engelli ve down sendromlu çocukların da bulunduğu 40 özel çocuk sahneliyor. 

İzmir Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Neslihan Öztürk'ün kurduğu sanat derneği Neodans, 21 Ocak cumartesi günü Sabancı Kültür Merkezi sahnesinde çok özel bir etkinliğe imza attı. 
Sabancı Kültür Merkezi'nde saat 14.00 ve 16.00'da iki temsil ile "Alaaddin'in Sihirli Lambası Müzikali" 40 harika çocuk tarafından sahnelendi. Bu iki temsilde, sahne alan minik dansçılar sergiledikleri performans ile izleyenleri adeta büyüledi. 4 şubat tarihinde tekrar sergilenecek olan oyunun Yönetmenliği ve Kareografisini Neodans’ın kurucusu İzmir Devlet Opera Bale sanatçısı Neslihan ÖZTÜRK üstlenirken, Müzikalin müzikleri Aras Deniz SİPAHİ, Genel Koordinatörlüğü Enkidu AKTAN, Dekor Tayfun ÇEBİ, Kostüm Minekids, Aksesuar-Tasarım ise Gülhan TANDOĞAN’a ait. Müzikalin 16.00 da gerçekleşen ikinci seansında başrolde; Aladdin’i Mert Meriç,Prenses Yasemin’i Berrak Özcan, Sultanı Buse Kekiç, Veziri Serdar Ersoy, kaplanı ise Raja Derin Yüksel canlandırdı. İzleyenlerden tam not alan müzikalin kareograf ve yönetmeni Neslihan Öztürk, "Bir yıldır yoğun bir şekilde bu gösteri için çalışıyoruz. Çocuklarımız uluslararası sertifikalarını da aldı. 40 harika çocuğumun arasında işitme engelli ve down sendromlu iki harika çocuğumuz da bulunuyor. Onlarında yüreği sanata açık ve de diğerlerinden hiçbir farkları yok. Bugün iki gösteriyle sahnelenen müzikalimizde görev alan tüm çocuklarımı kutluyorum her biri harika performans sergiledi. Hepsi minik bedenlerinde kocaman yürekler taşıyor" dedi. 
Haber-Fotoğraf Mesut Varlık 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.