O Gece İçin Çalışmalar Sürüyor

O Gece İçin Çalışmalar Sürüyor

Menderes Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Haziran ayında gerçekleşecek Halk Dansları Gecesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Menderes Belediyesi tarafından açılan halk dansları kursuna katılan vatandaşlar Eylül ayında başladıkları çalışmaları sürdürüyor. Eğitim alan vatandaşlar, Haziran ayında gerçekleşecek Halk Dansları Gecesi için 14 farklı yörenin halk danslarını öğreniyor.

7’den 70’e

14 gruptan oluşan ve 7 yaşından 70 yaşına kadar katılımın sağlandığı halk danslarında Menderes Belediyesi Eğitim Kültür Gençlik Spor Kulübü Halk Dansları Eğitmenleri tarafından eğitim veriliyor. Salı, Cuma ve Cumartesi günleri 2 saat gerçekleşen eğitimlere katılan 300 kişilik ekip, doğudan batıya, kuzeyden güneye ülkenin dört bir yanında ki çeşitli halk danslarını öğreniyor.

Herkesi buluşturuyor

Çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Sahip olduğumuz kültürel ve folklorik değerleri yaşatmak amacıyla kurulan halk dansları topluluğumuz, ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir araya getiriyor. Kurslarımıza ilkokula giden çocuklarımızdan, onların anne, babaları hatta nine ve dedeleri de katılıyor. Yani 7’den 70’e herkesi buluşturuyor halk dansları etkinliğimiz. Bu nedenle bizim için önemi büyük. Her yıl okulların açılmasıyla kurs kayıtlarımız başlıyor ve tüm sene eğitimlerimiz sürüyor. Okulların kapanma döneminde de bütün yıl öğrenilen halk danslarımız düzenlediğimiz gecede sergileniyor. Eğitimlere katılan vatandaşlarımız kadar bizler de heyecanla o günün gelmesini bekliyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.