O müdür tam anlamıyla “halt” etmiştir!

O müdür tam anlamıyla “halt” etmiştir!

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Facebook sayfasından skandal bir paylaşım yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kiraz, 11 Aralık günü kendi hesabından paylaştığı yazıda, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ağır hakaretlerde bulundu. Kiraz, “Darbeyle yapamadınız. Ekonomik saldırılar ile yapamadınız. İçimizdeki siyasi muhalefet maşanız olan - Cumhursuz Halt Parçası - ile de gerekli muhalefeti yapamadınız. Çok ilginç ne diyordu o da: Kan dökülmeden bu anayasayı değiştiremeyeceksiniz. Ne tesadüf değil mi? Neyse bu cümleleri de bir yere yazalım. Nihayet Emperyalist babalar içimizdeki maşalar ile hanidir ara verdikleri terör saldırısına tekrar geri döndü” diye yazdı. 

okul-002.jpg

İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik hakaretini Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Sertel, Bakan Yılmaz’ın soru önergesinin yasal sürecini beklemeksizin yönelttiği sorulara cevap vermesi gerektiğini söyledi. 

“HALT ETMİŞ!”

İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında ivedilikle soruşturma açılması gerektiğini belirten Sertel, şunları söyledi:

“Bu açıklamayı yapan zat tam anlamıyla ‘halt’ etmiştir. Birilerine yaranmak ve yerini sağlamlaştırmak adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ne dil uzatmak hiç kimsenin haddine değildir. Talihsiz olduğu kadar son derece çirkin olan bu yazının İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından yazılmış olması ayrıca düşündürücüdür. İzmirimizin güzel ilçelerinden biri olan Bergama’daki çocuklarımızın bu zihniyete teslim edilmesi kabul edilemez. Bu zat’ın açıklamalarını Milli Eğitim Bakanı’na yazılı olarak sordum ve hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istedim. Derhal özür dilemeli ve hakkında soruşturma başlatılmalıdır."

DEVLET MEMURLARI KANUNU HATIRLATTI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 7’nci maddesine göre İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün yaptığı açıklamaların yasal olmadığını vurgulayan Atila Sertel, “657 Sayılı Kanunun 7’nci maddesi derki: ‘Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.’ Kanun’daki bu yasağı apaçık delen, milyonlarca seçmeni olan Partimize ağır ithamlarda bulunan ve hakaret eden bu Müdür yasaları çiğnemiştir. Bir dakika dahi o makamı işgal etmemelidir. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda gerekli adımları derhal atmalıdır” diye konuştu. 

AKP’DEN ADAY OLMUŞ

Kiraz’ın Facebook sayfasında paylaştığı yazıya yapılan yorumlarda da CHP’ye hakaret etmeye devam ettiğini belirten Atila Sertel, Nuri Kiraz’ın 2014 yerel seçimlerinde AKP’den aday adayı olduğunu ancak aday yapılmadığını hatırlatarak, “Devlet memurlarının siyaset yapması, bu şekilde açıklamalarda bulunması kesinlikte yasak. Şayet siyaseti seviyorsa o müdüre tavsiyem; bu paylaşımları yaparken gücünü kimden alıyorsa, sırtını kime yaslamak istiyorsa müdürlükten çekilsin ve siyasete atılsın. Ancak bu seviyedeki bir siyaset anlayışı ve bu seviyedeki bir yazım dili ile siyaset de yapamaz” dedi. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.