O ülke kripto para birimlerini yasakladı!

O ülke kripto para birimlerini yasakladı!

Bitcoin gibi kripto para birimleri yasaklanmaya devam ediyor. Şimdi de İran kripto para birimlerini yasakladığını duyurdu. Kripto paraların sonu yavaş yavaş geliyor olabilir.

Bir anda popüler olan ancak hiç bir ülkenin yasalarında yer almayan kripto para birimleri, çoğunlukla yasadışı işler için kullanılması ile biliniyor. Kripto geleceğin para birimi olacak derken üst üste gelen hamleler, bu balonun söndüğünü gösteriyor.

Facebook, Twitter, Google gibi dev isimlerin ardından ülkeler de kripto para birimlerini engellemeye başladı. Şimdiki süreçte İran kripto para birimlerini yasakladı!

İran kripto para birimleri için düğmeye bastı
 

Geçtiğimiz haftalarda Hindistan’dan bir hamle gelmiş ve kripto para birimleri ülkede yasaklanmıştı. Şimdi de İran, ülkesinde kripto para birimlerinin tamamını yasakladığını açıkladı.

Ülkenin merkez bankası, İran riyalindeki dalgalanmayı bastırmak için bankaların dışındaki para değişimlerini, döviz kurlarının birleştirilmesini ve kripto paraları satın almak, satmak veya teşvik etmek için kurulan banka ve finans kurumlarına yasaklar getirdi.

İran kripto para
 

ABD’nin İran ekonomisine zarar verebilecek yatırımlardan dolayı değer kaybeden İran riyali için merkez bankasının almış olduğu bu kararın çok yerinde olduğu söyleniyor. Devletin denetleyemediği bir para biriminde gelecek görenlerin hayalleri bu yasaklamalar ile suya düşecek gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.