O ülkede Apple ve Samsung hakkında soruşturma...

O ülkede Apple ve Samsung hakkında soruşturma...

İtalya, Apple ile Samsung'un yazılım güncellemeleri ile eski telefonları yavaşlattıklarını ve müşterileri yeni telefonlar almaya zorlamak için kullandıklarını iddiası ile soruşturma başlattı.

İtalya'nın rekabet kurumu, Apple ve Sansung'un müşterilerine güncellemelerin telefonlarının performansı üzerinde negatif bir etkiye sahip olacağını söylemediklerini belirtti.

Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato tarafından başlatılan soruşturmada Apple ve Samsung, cihazlarını kasıtlı olarak yazılım güncellemeleri ile yavaşlatmak ile suçlanıyor. Tüketici şikayetlerinin artması sonucunda hızlanan soruşturmada Samsung ve Apple’ın haksız ticari uygulamaları araştırılıyor.

Ülkedeki tüketiciler, her iki şirketin de yazılım güncellemelerini kullanarak kasıtlı olarak telefonları yavaşlattıklarını belirtiyor. Dahası yeni cihazlar satın almaya zorlanıyor. 

Yapılacak soruşturma sonunda suçlu bulunmaları halinde Apple ve Samsung'un milyonlarca euro ceza ile karşı karşıya kalabilir. 

Apple, geçtiğimiz haftalarda cihazlarının pil kapasitesinin azalması sebebiyle işlemci performansını kıstığını doğrulamış ve kullanıcılarından özür dilemişti. Ancak Apple bunu tüketicilerin yeni model alması için yaptığı iddialarını reddediyor.

Samsung ve Apple'dan soruşturmaya ilişkin açıklama gelmedi.

Kaynak: Millliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.