O ülkede Ramazan ayında cami yıktılar; müslümanlar enkazın yanında namaz kıldılar

O ülkede Ramazan ayında cami yıktılar; müslümanlar enkazın yanında namaz kıldılar

Ramazan ayında Sırbistan'da ruhsatsız gerekçesiyle cami yıkımı yapıldı.

Belgrad şehrine bağlı küçük bir şehir olan Zemun’da Müslümanların tek camisi ruhsatsız gerekçesiyle Sırp özel kuvvetler tarafından yıkıldı. Yapılaşmanın yüzde 80’nin ruhsatsız olduğu şehirde Müslümanların tek camisini yıktı.  

unnamed-273.jpg

Mübarek Ramazan ayında müslümanların Zemun’daki tek camisinin Sırplar tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkılmasına bölgede yaşayan Müslümanlar dini özgürlüklerinin ellerinden alındığını ve kısıtlamalar getirildiğini söylerken, Cami yıkımına bir tepki de İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül’den geldi.

unnamed-(2)-191.jpg

Dernek Başkanı Abdullah Gül tepkisini şu sözlerle ifade etti;  

Bir zamanlar Osmanlının hüküm sürdüğü Balkanlarda yaşayan değişik dinlere mensup vatandaşlara hiç baskı yapmadığı ve Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden günümüze ülkemizde yaşayan değişik dinlere mensup vatandaşlara hiçbir zaman baskı uygulanmamıştır. Sırp yetkililerin yaptığı cami yıkımının hiçbir gerekçesi olamaz olmamalıdır. Sırplara Fatih Sultan Mehmet’in 1463 yılında Bosna’yı fethettiğinde orada yaşayan halklara sunduğu ahtename’yi hatırlatmak isterim.

Ayrıca, Avrupa İnsan hakları Evrensel bildirgesi Madde:18 şunu söylüyor; Herkesin düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne hakkı vardır. Bu hak, din veya topluca, açık olarak ya da özel biçimde öğrenim, uygulama, ibadet ve dinsel törenlerle açığa vurma özgürlüğünü içerir. Sırp Hükümeti bu maddeden bi haber galiba. Sırp Hükümetini Cami’yi yıkmasından ötürü kınıyorum ve yaptığı bu yanlıştan en kısa sürede döneceğini umut ediyorum dedi.

sirplarin-yiktigi-cami-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.