Ödemiş 22. Deve Güreşi   

Ödemiş 22. Deve Güreşi  

Ödemiş Belediyesi geleneksel ata sporlarımızdan olan Deve Güreşleri’nin sürdürülmesi amacıyla 12 Mart Pazar günü Konaklı Arenası’nda Deve Güreşleri organizasyonunu gerçekleştirecek.

Ödemiş Belediyesi ile Konaklı Devecileri ve Turizmi Geliştirme Derneği işbirliği ile yapılacak olan Deve Güreşleri,  örf, adet ve geleneklerimizin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenmektedir.  Bölgenin en büyük ve en kapsamlı Deve Güreşi için Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla gibi Marmara ve Ege Bölgesi’nin birçok il ve ilçelerden katılım sağlanması bekleniyor.  22.’si düzenlenen Deve Güreşleri’nde bu yıl ilk kez 4 ayrı kupa verilecek. Ödemiş Belediye Başkanlığı kupası, Konaklı Devecileri ve Turizmi Geliştirme Derneği kupası, Adagüme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kupası ve sponsorluk kupası.

Girişler ücretsiz

Konaklı Arenası’nda yapılacak olan Deve Güreşleri’nde giriş bu yıl ilk kez ücretsiz olacak. Hafta sonu farklı bir aktivite içinde bulunmak isteyen ya da doğa güzelliklerinde piknik yapmak isteyen vatandaşlar Ödemiş Konaklı’ya davetlidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.