Ödemişli kadınlar Dikili'ye hayran kaldılar

Ödemişli kadınlar Dikili'ye hayran kaldılar

Ödemiş ilçesinin farklı mahallelerinde yaşayan 100 kadın vatandaş Dikili'nin doğal güzellikleri ile buluştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından  'kırsaldan denize kadın buluşmaları' şiarıyla gerçekleştirilen ve Dikili Belediyesi'nin de destek verdiği proje kapsamında Ödemiş ilçesinin farklı mahallelerinde yaşayan 100 kadın vatandaşa Dikili'nin doğal güzellikleri ile buluştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Dikili Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü öncülüğünde "Kadın Kent Buluşmaları Projesi" Dikili'de hayata geçirildi. Proje kapsamında  Ödemiş ilçesinde yaşayan 100 kadının, Dikili'nin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile buluşması sağlandı. Dikili Belediyesi'nin de destek verdiği proje kapsamında Dikili'nin tarihi, külterel ve turizm alanlarını gezen kadınlar, ilçenin tarihi ve kültürel yapıları ile doğasına hayran kaldı.

Çiçeklerle Karşılandılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eshot Genel Müdürlüğü'ne ait son model klimalı araçlarla Ödemiş ilçesinden yola çıkan kadınları Çandarlı Terminali'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi  Dikili Yerel Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri karanfillerle karşılayarak, “hoş geldiniz” dedi.

Doğal Güzelliklerin Tadını Çıkardılar

Karşılamanın ardından Çandarlı'nın tarih kokan sokaklarını gezen, kumsalda deniz yürüyüşü yapan Ödemişli kadın konuklar, mavi bayraklı plajlarla birlikte kentin  önemli sembollerinden olan Çandarlı Kalesi, Çandarlı Etnografya Müzesi ve Nebiler Şelalesi’ni Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlilerinden Mehtap Kazan'ın rehberliğinde gezerek yakından tanıma fırsatı buldu. Çocukları ve torunlarının da eşlik ettiği kadınların da aralarında Ödemişli 100 kadın, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerin tadını doyasıya çıkardı. Gezi kapsamında gidilen her noktada bol bol hatıra fotoğrafı çektiren kadınlara gün sonunda Dikili Belediyesi tarafından Dikili Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde ikramlarda bulunuldu. Sosyal Tesislerde gerçekleşen buluşmada konuşan Dikili Belediyesi Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, Ödemiş'in aydınlık yüzlü kadınlarıyla omuz omuza vermekten büyük onur duyduklarını ifade etti. Heyet akşam saatlerinde karayolu ile tekrar Ödemiş'e döndü. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.