Ödüllü Karikatürler Bu Sergide

Ödüllü Karikatürler Bu Sergide

Karikatürcüler Derneği'nin bu yıl 36’ncısını düzenlediği Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması'na gönderilen karikatürlerden derlenen sergi Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi’nde açıldı.

Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği’nce açılan sergide ödül alanlar ve çok beğenilenler arasından karikatürler yer alıyor. 12 Şubat’a kadar ziyarete açık olan serginin açılış törenine İzmirli çizerlerden Ayten Köse, Birol Çün, Cem Koç, Eray Özbek, Murteza Albayrak, Mümin Durmaz, Önder Batkan, Turan İyigün ile Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi Mehmet Aslan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatseverler katıldı. 

ORTAK DİL ÇİZGİ
Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi Mehmet Aslan açılış töreninde yaptığı konuşmada Çin’den Polanya’ya, Azerbaycan’dan Makedonya’ya, İtalya’dan Almanya’ya kadar dünyanın pek çok ülkesinden karikatüristin eserlerinin yer aldığı serginin uluslararası saygınlıkta bir yere sahip olduğunu söyledi. Aslan, “36 yıl içinde ödül alanlar ve çok beğenilenler arasından derlenen eserlerin bir kısmı bu sergide yer alıyor. Çizgiye dayalı anlatım sayesinde hangi ülkeden olursanız olun çok şey anlıyorsunuz. Çizginin dili yok. O nedenle tüm İzmirli sanatseverleri ve ilgi duyanları sergiyi izlemeye davet ediyorum” dedi. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.