Öğrencilerin koleksiyonu, sergiye dönüştü

Öğrencilerin koleksiyonu, sergiye dönüştü

Geçmişten günümüze paranın serüvenini de içeren, İzmir Amerikan Koleji’nin öğrencilerinden Emir Tigin Bayhan’ın koleksiyonundan ve Fatih Sinan Çakar’ın paralarından oluşan “Nümizmatik Sergisi”, okulun müze odasında ziyaretçilerini ağırladı.

Tarihi bir sergiye ev sahipliği yapan, Türkiye’nin en köklü liselerinden İzmir Amerikan Koleji (ACI), okulun iki öğrencisinin biriktirdikleri paralar “Nümizmatik Sergisi” ile tarihe ışık tuttu. Geçmişten günümüze paranın serüvenini de içeren, lisenin öğrencileri Emir Tigin Bayhan’ın ve Fatih Sinan Çakar’ın madeni ve kağıt paralarından oluşan Nümizmatik Sergisi, okulun müze odasında ziyaretçilerini ağırladı.

0-4.jpg

PARANIN TARİHİ SERÜVENİ

Öğretmenlerin sınıflarıyla birlikte ziyaret ettikleri sergide, paranın serüveni ve paranın yapıldığı malzemelerle ilgili bilgiler detaylarıyla aktarıldı. Tarihi sergide; birçok farklı ülkeden madeni paraların yanı sıra yakın dönemde özellikle 80’li ve 90’lı yıllara ait ülkemizde basılan paralar sergilendi.

0-3.jpg

NOSTALJİ KÖŞESİNDE ANILAR CANLANDI

Sergide ayrıca müze teknolojilerinden de yararlanıldı ve iki adet kiosk ile paraların detaylandırıldığı slaytlara erişim sağlandı. Bir başka kiosk ile de ziyaretçiler, sergide öğrendikleri bilgileri pekiştiren bir bilgi yarışmasına katıldılar. Nostalji bölümünde çocukluk yıllarında okul harçlıklarıyla neler aldıklarını hatırlayıp yazan ziyaretçiler, para ile ilgili deyimlerini de paylaştılar.

0-2.jpg

0-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.