ÖĞRETMENLER DEĞİŞİM VE GELİŞİM İÇİNDE OLMALIDIR

ÖĞRETMENLER DEĞİŞİM VE GELİŞİM İÇİNDE OLMALIDIR

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’yi ziyaret etti.

İzmir il milli eğitim müdürlüğü yeni hizmet binasına ziyarette bulunan Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’den İzmir’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi alırken İzmir ilinde eğitimle yapılan çalışmaları olumlu bulduğun belirtti.

 İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinden sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi,Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu ile birlikte     Konak Şehit  Ömer Halisdemir  Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen öğretmen yaz etkinliklerini de ziyaret eden Yusuf Büyük,  düzenlenen etkinliğe vermiş olduğu destekten dolayı Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’ye teşekkür etti.

 Türkiye’nin farklı illerinden kişisel gelişimlerine destek vermek ve eğitimci olarak daha iyi eğitim verebilmek için etkinliğe katılan öğretmenler aldıkları eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük öğretmenlerle yapmış olduğu toplantıda sahadan gelerek eğitimin her kademesinde görev almış yöneticilerin daha başarılı olduğuna vurgu yaparak ;” öğretmenlik mesleği bir seçim mesleğidir.  Bizler bu mesleği seçerken ne kadar kutsalk ve önemli bir işi seçtiğimizi bilerek seçimizi yaptık.  Alandan , sahadan gelen arkadaşlarımız daha başarılı yöneticiler oluyorlar.  Okulu, eğitimi, öğrenciyi tanımak başarıyı yakalamak için çok önemli” diyerek “Yöneticilik Okumaları Sanatı ve Hikmet ve Felsefe Okumaları “ eğitimine katılan öğretmenleri yaz tatilinde bile öğrencilere daha iyi bir eğitim vermek için fedakârlık yaparak katıldıklarından dolayı kutladı. 

İhmal edilmiş öğretmenlerle başarıyı sağlayamazsınız..

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf büyük öğretmenlere, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki konuya çok önem veriyoruz.   Müfredatın yenilenmesi ve öğretmen yeterlilikleri. 
Öğretmenin değişim ve gelişimini sağlamazsanız başarıyı yakalayamazsınız. Öğretmenin ihmal edildiği, başarıya umutsuzluğa düşürüldüğü ortamda başarılı olmak mümkün değil. En iyi müfredatı uygulayacak olan yine öğretmendir.

Çok farklı bir öğrenci kitlesi ile karşı karşıyayız. Öğrencilerimiz sürekli kendini geliştirip, öğreniyorlar. Öğretmenlerimizin de öğrencilere iyi eğitim verebilmesi için kendilerini yenilemeleri” dedi.
Öğretmenlerin taleplerini de dinleyen Büyük, eğitimin düzenlenmesinde destek olan Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’ye teşekkür etti.
 



İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise hizmet içi eğitimlerin öğretmenlerin kendilerini yenileyebilmeleri için çok önemli olduğuna vurgu yaparak,  eğitimin gelişmesine yönelik yapılacak olan her türlü  çalışmaya destek vereceklerini söyledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.