Oğuzhan Özkaya İlkokulunda Yangın Tatbikatı Yapıldı

Oğuzhan Özkaya İlkokulunda Yangın Tatbikatı Yapıldı

Urla ve Güzelbahçe İtfaiyesi Oğuzhan Özkaya öğrencilerine yangın tatbikatı düzenleyerek anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yangın eğitimi verdi.

Temsili yangın alarmı verilerek öğrencilerin en kısa sürede okul binasını boşaltarak, bahçeye çıkmaları sağlandı. Eğitim kapsamında öğrencilere yangın, yangınla mücadele, yangın anında nasıl davranmaları ve neler yapmaları gerektiği, kendilerini nasıl koruyacakları detaylı bir şekilde anlatıldı. Aynı zamanda yangın anında binayı nasıl terk edecekleri, yangını nasıl söndürecekleri hakkında teorik bilgiler verildi. Yangın söndürme cihazları gösterilerek eğitime devam edildi.

 

İtfaiye görevlilerini dikkatle dinleyen minikler, merak ettikleri soruları sorarak yangınla ilgili detaylı bilgi sahibi oldular.
Tatbikat sonunda açıklama yapan Özel Oğuzhan Özkaya İlkokulu Müdür Yardımcısı Hasan Dikbaş; yangına tüm çocuklarımızın her an hazırlıklı ve bilinçli olması gerektiğine inanıyoruz. Her geçen saniye bir insan canına mal olabilir. O nedenle tatbikat çok yararlı oldu diyerek itfaiye görevlilerine teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.