"Okulları değil Bakanlıkları prefabrik yapılara taşısınlar"

"Okulları değil Bakanlıkları prefabrik yapılara taşısınlar"

CHP İstanbul Milletvekili Gülay YEDEKCİ, Şişli Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde süren rezidans inşaatına karşı çıktı.

 

CHP İstanbul Milletvekili Gülay YEDEKCİ, Şişli Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde süren rezidans inşaatına karşı çıktı. Öğrencilerin eğitimini olumsuz yönde etkileyen rezidans inşaatının bir an önce durdurulmasını dile getiren Yedekci, “Okulun bahçesine gerekli güvenlik önlemi bile almadan inşaat yapıyorlar ve utanmadan siz prefabrik yapılarda öğreniminize devam edin diyorlar. İlla rezidans inşa etmek istiyorlarsa, Bakanlıkları prefabrik yapılara taşıyıp, yerine rezidanslar diksinler” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gülay YEDEKCİ, Şişli Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde devam eden rezidans inşaatına sert tepki gösterdi. “Okul bahçesine rezidans yapan dünyadaki tek ülke olarak tarihe geçtik” diyen Yedekci; hükümetin, eğitim sistemi anlayışını ortaya koyan bu uygulamaya karşı çıktı. Yedekci, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu okulun bahçesine rezidans yapma fikri nereden akıllarına geliyor? Bunu anlamıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde bir okulun bahçesine rezidans yapılamaz. Okulun bahçesinin bir vakfa ait olmasını bahane olarak gösteriyorlar. Bu okulda eğitim gören öğrenciler, bu okuldan mezun olanlar, bu okulun etrafında yaşayan insanlar, tüm Şişlililer ve ülkesini seven herkes okuldaki inşaatı durdurmak için yan yana durmak zorundadır. Gerekli önlemler bile alınmadan büyük bir hızla devam eden inşaatı durdurmak yerine okul yerleşkesinde D blokta süren eğitim öğretimi durdurdular.  Yaklaşık 5 bin öğrenci okulda eğitimine devam ederken D blokta yaşanan toprak kayması nedeniyle 400 çocuğun hayatı riske atılmıştır. Çocuklarımızın hayatlarını riske atanları şiddetle kınıyoruz. Asla ve asla bir okulun bahçesine rezidans yapılamaz. Her yeri rant olarak gören bu zihniyetin karşısındayız.

Bunu yapanlar devletimize, milletimize dost mudur?

Bu alanı hiçbir şartta imara açmayacağız, deprem toplanma alanı olarak bırakacağız demeliler. Şişli’de çok sayıda rezidans ve alışveriş merkezi var ancak bu okul gibi bir okul neredeyse Türkiye’de yok. 25 büyük Kobi ve şirketle anlaşmasını sağlayan bu okuldan mezun olan öğrencilerin tamamı işe yerleştirilmektedir. Milli Eğitim Sistemimize örnek olması gereken bu okulun başına gelenlere bakın. Bunu yapanlar devletimize, milletimize dost mudur sizce?  Bu çocukların günahı nedir? Sadece fakir, fukaranın çocukları olmak mıdır? Zenginlerin çocuklarının okuduğu bir okulda bunu yapmayı cesaret edebilirler mi? Bu yapılan kabul edilemez.

Çocuklarımızın üzerinden ellerinizi çekin

Okulun bahçesinde inşaat yapmaya kalkıyorlar ve utanmadan siz prefabrik yapılarda öğreniminize devam edin diyorlar. Kendileri prefabrik yapılarda bakanlık yapsınlar. Bakanlık binalarını prefabrik yapılara taşıyarak o alanlara rezidans yapsınlar. Buradan açık çağrımdır; çocuklarımızın üzerinden ellerinizi çekin. Çocuklarımıza, okullarımıza ve Şişli’mize sahip çıkıyoruz ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Deprem toplanma alanlarının imara açılmasından vazgeçilmelidir. Burası riskli bir bölgedir. İnsanlarımızın ve öğrencilerimizin can güvenliği ile uğraşılmamalıdır.”

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci,  Şişli Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde süren rezidans inşaatına ilişkin, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması için 19 soruluk yazılı soru önergesi verdi. Yedekci, rezidans inşaatı, durana kadar konunun takipçisi olacağını sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.