'Ölüm ve Kız' izleyiciyle buluşacak

'Ölüm ve Kız' izleyiciyle buluşacak

Ölüm ve Kız adlı tiyatro oyunu Türkiye’nin ilk köy tiyatrosu Bademler Köy Tiyatrosu tarafından 13 Mayıs Pazartesi günü İzmir Sanat’ta sahneye konulacak.

Türkiye’nin ilk köy tiyatrosu olma özelliğini taşıyan Bademler Köy Tiyatrosu, 91 yıldır yolculuğuna devam ediyor. Bademler Köy Tiyatrosu, Ölüm ve Kız adlı tiyatro oyunu ile İzmir Sanat’ta izleyici ile buluşacak. Yazar Ariel Dorfman tarafından kaleme alınan oyun, Haluk Işık yönetmenliğinde sahneye konuluyor. Yazarı tarafından “Şili’de geçmektedir ama dünyada benzeri olayların yaşandığı her yerde geçebilir” diye tanımlanan iki bölümlük oyun ücretsiz bir şekilde sahnelenecek.

ÖLÜM VE KIZ

Diktatörlük döneminde gördüğü işkence ve tecavüzlerin travmasından kurtulamayan bir kadın, avukat kocasının yaşadığı bir rastlantı sonunda, o işkence ve tecavüzleri yapanlardan birini, bir doktoru ele geçirir. Ülkesinde demokrasiye geçilmiştir, kocası diktatörlük dönemi insanlık suçlarını araştıracak komisyona seçilmiştir. Ama kadın ne bu geçişe, ne de komisyonun gereğini yapacağına inanmaktadır. Çünkü kocasının görevlendirildiği komisyon, yalnızca ölmüş kurbanları araştıracak, gerisini hayli tartışmalı yürüyen hukuk sistemine bırakacaktır. O yüzden, sesinden, derisinin kokusundan ve en çok da işkence ve tecavüzlerde dinletilen Schubert’in “Ölüm ve Kız” adlı bestesinden tanıdığı doktoru sorgulamaya ve itiraf etmesini sağlamaya karar verir.

rw62i8.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.