Ömer Başkan, Genç Kalemler Antolojisi 5 kitabında

Ömer Başkan, Genç Kalemler Antolojisi 5 kitabında

"Her şiir bir bahardır."

"Her şiir bir bahardır." Genç kalemler yazdı ve iki kapak arasında en güzel eserler okuyucularıyla buluşmak için bir araya geldi. 

Dr. Enes Başak ve Alican Sofu'nun önderliğinde bir araya gelen elli yetenekli isim "Genç Kalemler Antolojisi 5" kitabında eserlerini yazdılar. 

20179785_823362557830728_914145857_n-001.jpg

Kitabın içeriği dolu dolu olup, şiir ve deneme yazılarından oluşmaktadır. 

Kitabın arka kapağında yer alan yazı ise kitabın çıkış amacını en güzel şekilde ifade etmektedir. 

Zaman yeniden şiire teslim.
Ve biz geldik yeniden.
Dostluklar kurmaya,
Ebedî yolda, ebedi bir aşkla...

Bugüne kadar şiire ve edebiyata değer veren tüm çalışmalara elimizden geldiğince destek vermeye gayret ettik. Bu yolda olmanın bile büyük bir şeref düşüncesini hiç kaybetmeden bugüne kadar dört adet Genç Kalemler Antolojisi kitabı çıkardık. Bu kitaplarda birbirinden farklı şehirden onlarca dost edindik ve hep birlikte duygudaş olduk.  

Çalışmalarımız, şiir var olduğu sürece devam edecek ve biz bu yolda her zaman elimizden geleni yapacağız.

Çünkü; Yazmak emek ister ve emek kendini göstermek, hak ettiği değeri bulmak ister...

Son sözleriyle birkez daha yazmanın gücünü vurgulayan Dr. Enes Başak ve  Alican Sofu'yu MedyaEge ailesi olarak başarılarının devamını diliyoruz. 

Yakında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitersi Tıp Fakültesinde Aile Hekimliği Uzmanlığına başlayacak olan genç doktor asistanlığı sırasında yüksek lisans  düzeyinde de eğitim almayı planlıyor. Bunların yanında önümüzdeki yıl ikinci bir üniversite, Tekirdağ biyomedikal mühendisliğini okuyacak

2016 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Ömer Faruk Başkan Genç KalemlerAntolojisi 5 kitabında adından söz ettirdi. 

20471886_827840987382885_1956064729_n.jpg

Yakın zamanda Tekirdağ NKÜ Tıp Fakültesinde  Aile Hekimliği Uzmanlığına başlayacak olan genç doktor asistanlığı sırasında yüksek lisans düzeyinde eğitim almayı planlarken aynı zamanda da uzmanlık eğitimini Tekirdağ'da  Biyomedikal mühendisliğini okumayı planlıyor. Mesleki hayatında da  emin adımlarla yürümeye devam eden Ömer Faruk Başkan  tam da bu sırada  bu kadar yoğunluğunun arasında  Genç Kalemler Antolojisi 5 kitabında yer almasının heyecanını ve gururunu şu sözlerle ifade ediyor. 

"Hayalim  genetik alanında çalışmalar yaparak yeni teşhis ve tedavi yolları oluşmasına katkı sağlamak bu şekilde hekimlik sanatının sırrı olan iyileştirmekten öte ismini dahi bilmediğim birçok insanın sağlığını korumak. Bu sanatı icra ederken edebiyatla da iç-içe olup yeni yayınlara imza atmak, “genç bir kalem” olmak dileğindeyim. Zira insan tek yönlü olmamalı kendini olabildiğince farklı vasıflarla donatmalı diye düşünüyorum. Gerek tarihimizde gerek günümüzde bize misal olmuş birçok şahsiyet var. Ben de başarabilirsem bu misallerden biri olmak dileğindeyim. Bir dileğim de şiirlerimde maalesef eskimiş -eskitilmiş- lakin daha dolu anlamlar taşıyan kelimeleri kullanarak yeniden günlük dilimize kazandırmak. Şiir benim için  kendime haykırmak başkalarına ise fısıldamak. Kim ne isterse onu alabileceği bir hisler pazarı. Şiire ilgim ilköğretim yıllarından beri var. Bunda ablamın Edebiyat öğretmeni olması ve diğer kardeşlerimin de şiirle ilgili olmasının da payı büyük. Fakat okul dergileri dışında Genç Kalemler Antolojisi ilk yayın deneyimim oldu. Bu konuda başta yukarda bahsettiğim misallerden meslektaşım Enes Başak hocam ve Alican Sofu Bey’e ve diğer tüm katkısı olanlara teşekkür ediyorum."

Haber : Eylül Ayça Karakuş​​​​​​​

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.