“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK”

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK”

Menemen Belediyesi Başkanlık Kupası Futbol Turnuvası ödül töreninde sporcu gençler ve aileleriyle bir araya gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin

öncelikli hedeflerinin iyi insan yetiştirmek olduğunu ve spora, özellikle de alt yapıya desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.4 Mart’ta başlayan Menemen Belediyesi Başkanlık Kupası Futbol Turnuvası, Ege Bölgesi’nden 12 takımın katılımıyla gerçekleşti. 2004 doğumlu çocuklardan oluşan U-13 Takımlarının katıldığı turnuvanın yapıldığı Kesik Futbol Sahası’nda oynanan 36 maçın sonunda, final maçında Göztepe Spor’u 3-2 mağlup eden Altay Spor turnuva şampiyonu oldu.Final maçının ardından düzenlenen ödül töreninde, turnuvaya katılan takımlara kupa ve plaket ödüllerini sunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Spor denince akla ilk önce futbol geliyor. Menemen Belediyesi olarak sadece futbola değil, sporun her türlü dalına destek verme zorunluluğunu kendimizde hissediyoruz. Spora destek verdiğimiz zaman biliyoruz ki alt yapılarımızda çok önemli işler başaracağız. İyi futbolcu, voleybolcu, basketbolcu yetiştirmenin yanında iyi insan olarak topluma bu çocuklarımızı kazandırmaktan başka bir hedefimiz yok. Daha çağdaş, daha aydınlık bir Türkiye’de yaşayabilmemiz için bu çocuklarımıza bu yaşlarda önem vermemiz hepimizin boynumuzun borcu. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olarak ve sorumlu bir yönetici olarak bu çocuklara destek vermeyi kendime görev olarak değerlendiriyorum. Yol, su, yeşil alan, ulaşım ne kadar önemliyse, onlardan 3 kere daha bu çocuklarımız önemli olduğunun bilinciyle bu çocuklarımıza her zaman destek vereceğiz. Bugün burada turnuva sonuçlandı ama bu iş burada bitmedi. İnşallah ileriki süreçlerde burada yada başka yerlerde, başka zamanlarda bu turnuvaların devam etmesini diliyoruz” dedi.18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümünde gerçekleştirilen ödül töreninde Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Bu çocuklarımız ve bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün torunlarıyız. Biz biliyoruz ki Çanakkale’de ölen şehitlerimiz Alevisi, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Boşnağıyla hep o ay yıldızlı bayrak için, vatan için şehit oldu. Biz de bugün 1915’ dönersek, hem büyüklerimizin hem de çocuklarımızın gözümüzü kırpmadan bu vatan, bu bayrak için şehit olacağımızdan hiç kimsenin endişesi olmasın. Çünkü biz tek vatan diyoruz, tek bayrak, tek devlet ve tek millet diyoruz. İnşallah önümüzdeki günler de hayırlara vesile olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin huzurunda bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyorum.”

Konuşmasın ardından Belediye Başkanı Tahir Şahin, turnuva 1.’si Altay Spor, 2. Göztepe Spor, 3. İzmir Spor Kulübü Derneği, 4. Bergama Belediyespor ve diğer katılımcılar Bucaspor, Foça Belediyespor, Damlacık Spor, DSİ Spor Kulübü, Murat Germen Spor Kulübü, Manisa Spor, Pınar Gücü ve Menemen Belediyespor Kulübü takımlarına kupa ve plaket ödüllerini takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.