“ONLAR 15 TEMMUZ'DA  EKONOMİYE DE SAHİP ÇIKTILAR”

“ONLAR 15 TEMMUZ'DA EKONOMİYE DE SAHİP ÇIKTILAR”

Kanlı darbe girişiminde Türk milletinin büyük bir sınav verdiğine değinen AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “15 Temmuz'da ülkesine, meydanına sahip çıkanlar ertesi gün üretimlerini durdurmayarak aynı zamanda ekonomiye de sahip çıktılar“ dedi

Sabahın ilk ışıklarından gecenin geç saatlerine kadar Bergama’da vatandaşlarla bir araya gelen Sürekli, AK Parti İlçe Başkanlığında vatandaşlardan gelen talepleri dinledi. Ardından Ertuğrul Mahallesinde taziye ve ev ziyaretleri gerçekleştiren Sürekli, Kozak Kıranlı Mahallesi’nde bölgedeki muhtarlar ve mahalle başkanlarıyla bir araya geldi. Muhtar ve mahalle başkanlarından mahallelinin taleplerini alarak çözüm önerilerini dinleyen Sürekli daha sonra Çamavlu Mahallesinde bulunan peynir üretim tesisini ziyaret ederek çalışanlarla sohbet etti. Sürekli, ilerleyen saatlerde Kozak Yukarıbey, ve Kadıköy’de mahalle sakinleriyle çay içerek sohbet etti.


GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK


"15 Temmuz'da ülkesine, meydanına sahip çıkanlar, caddeleri dolduranlar, o gün tanklara kendilerini siper eden kahramanlar, demokrasiyi kurtardıkları gibi, ertesi gün işlerinin başına geçerek, üretimlerini durdurmayarak ekonomiye de sahip çıktılar” 


2016 yılında hükümetin milletle bütünleşerek alınan tedbir ve teşviklerle 2,9 oranında bir büyüme yakalandığın altını çizen Sürekli, “Büyüme oranları bizim istediğimiz rakamlar değil ama o hain darbe girişimi bizim dışımızda dünya üzerinde herhangi bir ülkede meydana gelseydi bu kadar kısa zamanda toparlanamazdı. Şükürler olsun 2017 yılında güçlü bir başlangıç yaptık. Yüzde 5 oranında büyümeyi yakaladık. İkinci çeyrekte daha da büyüyeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın, enflasyonu yılsonunda tek hanelere, işsizlik rakamlarını ise tek hanelere düşüreceğiz. Ama bu yeter mi? Tabi ki yetmez. Daha fazla çalışmamız gerekir" diye konuştu.


Hükümet olarak her yıl 1 milyon gence iş bulmak zorunda olduklarını kaydeden Sürekli, bunu da yeni yeni pazarlar bularak, üretimi çeşitlendirerek başaracaklarını ifade etti. Sürekli, 2019'da yapılacak genel seçimlerin önemine değinerek, Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi ve istikrar için çok çalışacaklarını aktardı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.