Onlar artık sosyal medya uzmanı!

Onlar artık sosyal medya uzmanı!

Türkiye’de 46 milyon kişi internete bağlanıyor. İnternet kullanıcıların 42 milyonu aktif olarak sosyal medyada yer alıyor.

Basın-Yayın ve Enformasyon İzmir İl Müdürlüğü tarafından, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı” sona erdi. EÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü İnternet Gazeteciliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tolga Çelik tarafından yerel basın mensuplarına verilen eğitimin sonunda kursiyerler DoubleTree by Hilton Oteli’nde düzenlenen yemekte bir araya geldi.Katılımcılara sertifikaları, EÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, EÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gaye Erel, Basın-Yayın İzmir İl Müdürü Deniz Dev, EÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Hüner tarafından verildi.

 

“TELEVİZYON EKRANLARINDAN ÇOK, SOSYAL MEDYAYA BAĞLIYIZ”

 

Basın-Yayın İl Müdürü Deniz Dev “ Türkiye’de 46 milyon kişi internete bağlanıyor. İnternet kullanıcıların 42 milyonu aktif olarak sosyal medyada yer alıyor. Türkiye’deki internet kullanıcılarının yüzde 77’si her gün çevrimiçi oluyor. Yüzde 16’sı ise haftada en az bir kez internete bağlanıyor. Türkiye’deki kullanıcıların sosyal medyada bir günde geçirdikleri ortalama süre 2 saat 32 dakika. Günlük ortalama televizyon izleme süresi ise 2 saat 18 dakika. Bu da demek oluyor ki, artık televizyon ekranlarından çok, sosyal medyaya bağlıyız” dedi. Sosyal medya kullanıcılarının her geçen gün arttığına vurgu yapan Dev, “Bu programda medya sektöründe çalışanlara, sosyal medya platformlarında en uygun iletişim stratejileri belirleme ve uygulama hizmeti vermek gibi içinde son derece değişken unsurların olduğu bir alanda farklı bakış açıları ve farkındalık kazandırılmasını amaçladık” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Gaye Erel “Bu tür sektör ve akademi işbirliğine çok yatkınız ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Sosyal medya yeni gelişen bir sektör ve sürekli olarak bu eğitimlerin devam etmesine ihtiyacımız var” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri takdim edildi. Program, birlikte yenilen akşam yemeği ile son buldu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun’un toplu fotoğraf çekimi sırasında düzenleme konusundaki tavsiyeleri, sohbet sırasındaki sıcak davranışları medya mensuplarının gönlünü fethetti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.