Onur Akay, Zeki Müren’in bilinmeyen aşk hikâyesini yazdı!

Onur Akay, Zeki Müren’in bilinmeyen aşk hikâyesini yazdı!

Zeki Müren’in sevdiği kız trafik kazasında mı öldü?

Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay’ın, ünlü şarkıların söz yazarı Mustafa Sevilen’le Yıldırım Gürses’in evinde 16 sene önce yaptığı ve hiçbir yerde yayınlanmayan söyleşisi, bugün ilk kez Aydınlık Gazetesi’nde yayınlandı. Söyleşide Mustafa Sevilen, Zeki Müren'in yaşadığı ve hiç bilinmeyen ilginç bir olayı anlatıyor.
İşte söyleşinin o bölümü:
“ZEKİ MÜREN’İN SEVDİĞİ KIZ TRAFİK KAZASINDA ÖLDÜ”
Onur Akay: Zeki Müren’le anınız var mı?
Mustafa Sevilen: Zeki Müren nur içinde yatsın, Türkiye’de en güzel güfte okuyan insan Mustafa Sevilen derdi. Levent’teki evinde bir oda matemler içinde. Zeki Müren, Amerika’da bir kızı seviyordu. Türk kızı. Kız mezun oldu, uçağa binip geleceği zaman yolda trafik kazasında öldü ve Zeki Müren matem tuttu. Öyle ki o oda; yerdeki halılar matem, perdeler siyah, tüller matem, duvarda bir çerçeve siyah kurdelelerle çevrilmiş içi boş. O odayı yalnız bana gezdirdi Zeki Müren ve onun için şarkılar yazdım.
"Mevsimler yas tutup, çöller ağlasın", "Affetmem asla seni", "Sarsam seni gül dudaklım", "Hep gözyaşı ve elem" ve "Eller eller" gibi Yıldırım Gürses'in çok sayıda bestesinin söz yazarı Mustafa Sevilen, 2010 yılında 91 yaşında vefat etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.