Onur Akay'dan sosyal medya aşklarına şarkı

Onur Akay'dan sosyal medya aşklarına şarkı

Türk sanat müziği sanatçıları Onur Akay ve Cengizhan Sönmez’den ortak şarkı sürprizi! “Aşklarda olduğu gibi, artık şarkılarda da sosyal medya rüzgarı esiyor.”

TRT İstanbul Radyosu Türk sanat müziği ses sanatçısı Cengizhan Sönmez, sosyal medya aşkları için yeni bir şarkı yaptı. Sönmez’in okuduğu  “Görmeden Sevmek” isimli yeni bestesinin sözleri ise tartışma yarattı. Sözleri ses sanatçısı Onur Akay’a ait olan şarkıya TRT saz sanatçıları eşlik etti. Müzik otoriteleri tarafından tam not alarak dijital müzik platformlarında da yerini alan şarkı, hiç görmeden severek aşkı yaşayanları konu alıyor.

İNSAN GÖRMEDEN AŞIK OLABİLİR Mİ?

TRT Nağme’de ilk kez yayınlandıktan sonra saz ve ses sanatçıları, “Görmeden Sevmek” denilince ikiye ayrıldı. Kimisi “Nasıl hiç görmediği, dokunmadığı, göz göze gelmediği birine aşık olabilir ki insan?” diye sorarken, kimisi de “Artık devir değişti. Sosyal medya aşkı çok normal.” diyerek bu aşk biçimini sonuna kadar destekledi.

“SOSYAL MEDYADA AŞKI YAŞADIM”

Şarkının söz yazarı Onur Akay ise, “Eskiden İlk görüşte aşk vardı ama şimdi yerini sosyal medyada ilk sohbette aşka bıraktı. Hatta birbirlerini hiç görmeden tanışarak ilişkiye başlayan insanların bir kısmı, beraberliklerini evliliğe bile götürüyor. Aşklarda olduğu gibi, artık şarkılarda da sosyal medya rüzgârı esiyor. Ben sosyal medyada hiç görmeden severek aşkı yaşadım. Sadece onun fotoğraflarını gördüm, onunla telefonda konuştum ve şarkıyı o duygularla yazdım. Sosyal medya üzerinden ilişkiler başlayabilir ama bunun daha sonra, gerçek bir ilişkiye mutlaka dönmesi gerekir. Aşık olduğu kişiyi ölümle veya ayrılıkla kaybetmiş ama hâlâ dokunmadan severek aşkı yaşayanlarda var. Unutmayalım ki Aşık Veysel, görmeyen gözleriyle ama gören gönlüyle bizden çok uzaklarda yaşar gibiydi ve onun yüreği değil, gözleri âmâ idi.” dedi.

İşte Onur Akay’ın yazdığı ve TRT’de tartışma yaratan o şarkının sözleri:

Görmeden Sevmek
Hayalimdeki ruhu kalbime koydum bugün
Dokunmadan severek aşkı yaşayacağım
Ateşe su diyerek hicrandan caydım bugün
Hiç görmeden severek aşkı yaşayacağım

Müptelayım kalbine müptelayım sesine
Hasretim telefonda duyduğum nefesine
Kerem Aslı çıldırır gönlümün hevesine
Hiç görmeden severek aşkı yaşayacağım

Tüm ömrümce üzsünler dillere verip beni
Unutursam ezsinler yerlere serip beni
Tek gönül pencerem var oradan görüp seni
Hiç görmeden severek aşkı yaşayacağım

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.