ORAN, “ÇEŞME BU TALANA İZİN VERMEYECEK!”

ORAN, “ÇEŞME BU TALANA İZİN VERMEYECEK!”

CHP Çeşme İlçe Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme’nin Ovacık Mahallesi’nde bir firmanın Jeotermal Enerji Tesisi kurmak için ÇED sürecini başlatması üzerine bir açıklama yaparak Çeşme’nin geleceğini kimsenin rant hesaplarına feda etmeyeceklerini açıkladı.

Çeşme’nin Doğal Sit Alanı ilan edilmiş, en verimli tarım arazilerinde Jeotermal Enerji Tesisi kurmanın doğa cinayeti olacağını belirten Ekrem Oran; “Gözü ranttan başka bir şey görmeyen çekirge sürüsü gibi bir güruh, ülkenin bütün doğal zenginliklerini kemiriyor. Lafa gelince mangalda kül bırakmayan, ağızlarından yerli ve milli sözlerini düşürmeyenler, eti, sütü, fasulyeyi, patatesi ithal etmekten utanmıyor, dünyanın en bereketli topraklarını talan ediyorlar. Bunu yaparken de ne emek, ne aş ne de insanı gözetiyorlar. İtiraz edeni, tarlasına toprağına sahip çıkanı da düşman ilan ediyorlar.Ovacık’a jeotermal enerji tesisi kurmak, doğa cinayetidir.” dedi.
eko_ovacik2.jpg

Ovacıklı Toprağıyla Arkadaştır
 

Çeşme’nin geleceğini tarım ve turizm üzerine inşa ettiğini belirten Oran; “Çeşme limonu, kavunu, enginarı, sakızı ile rüzgarı, denizi, plajlarıyla geleceğini tarım ve turizm üzerine kurmaya kararlıdır. Ovacık da çok verimli bir tarım bölgesidir. Siz, Türkiye’de tarımı, hayvancılığı yok edip, sağdan soldan hastalıklı etleri ithal ederken, burada Sakız Koyunu yetiştirilir, festivaller düzenlenir. Ovacık’ın enginarını, beyaz soğanını, domatesini, kavununu da başka yerde bulamazsınız. Toprak Ovacıklı’ya iştir, aştır, yoldaştır. Ovacıklı toprağıyla arkadaştır. Türkiye’de jeotermal enerji için belirlenmiş onca yer dururken Ovacık’ın tarlalarını, doğal sit alanlarını kırk dokuz yıllığına birilerine verirseniz, akla sadece ‘Milletin tarım alanları bu defa kime peşkeş çekiliyor acaba?’ sorusu gelir! Buna da bu yarımadada kimse müsade etmez.” dedi.

Koçumuz, koyunumuzla, enginarımız kavunumuzla direneceğiz
 

Rant hesaplarının Çeşme’de karşılık bulmayacağını ifade eden Oran; “Çeşme’nin geleceğini, küçük rant hesaplarına feda etmeyeceğiz. Göreceksiniz, Ovacık buna müsade etmeyecek, Çeşme bu talana izin vermeyecek. Gencimiz, yaşlımız,çoluğumuz çocuğumuz, enginarımız, kavunumuzla, koçumuz, koyunumuzla direneceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.