ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANI İLE BAYIR’IN ‘’SU TARTIŞMASI’’

ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANI İLE BAYIR’IN ‘’SU TARTIŞMASI’’

25 Mayıs tarihinde gerçekleşen meclis çalışmalarında CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ile Orman ve Su İşleri Bakanı arasında, ‘’Gördes Barajı’’ tartışması yaşandı.

 

25 Mayıs tarihinde gerçekleşen meclis çalışmalarında CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ile Orman ve Su İşleri Bakanı arasında, ‘’Gördes Barajı’’ tartışması yaşandı. Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun İzmir’e yatırım konusunda Gördes barajını örnek göstermesi üzerine Bayır, ‘’İzmir’e yılda 58 milyon metre küp su verme taahhüdünde bulunduğunuz baraj delik olduğu için, 7 yılda sadece 28 milyon metreküp su verdiniz. İzsu’nun ödemesi için de 48 milyon TL borç gönderdiniz.’’ dedi.

7 YILDA SADECE 28 MİLYON METREKÜP SU VERDİNİZ

Meclis Genel Kurulunda dün ‘’İzmir’e yatırım’’ tartışması yaşandı. İzmir’e yatırım konusunda söz alan Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, ‘’İzmir’in su sıkıntısı çekmemesi için, Gördes barajından 107 kilometre tünellerle beraber 115 kilometre mesafeden 2 metre çapında isale hattı hatta Buca Tüneli’ni açarak dev tünellerle İzmir’e su getirdik.’’ Dedi. Bu sözler üzerine Bayır, ‘’İzmir’e yılda 58 milyon metre küp su verme taahhüdünde bulunduğunuz baraj delik olduğu için, 7 yılda sadece 28 milyon metreküp su verdiniz. İzsu’nun ödemesi için de 48 milyon TL borç gönderdiniz.’’ Dedi. Eroğlu da bunun üzerine, ‘’Biz ihtiyaca göre veriyoruz. Orada pompa istasyonu var.‘’ dedi.

BELKAHVE ve SARIKIZ’ A TESİSİ DSİ DEĞİL, BÜYÜKŞEHİR YAPTI

Soru cevap kısmında söz alan Bayır, ‘’Orman ve Su İşleri Bakanı ‘İzmir'e su verdik’ dediler. Öncelikle şunu ifade etmeliyim, İzmirlilerin ödediği vergilerle İzmir'e yaptığınız yatırımlar için teşekkür ederiz ancak sizin yanıltıldığınızı düşünüyoruz; şöyle ki; Yılda 58 milyon metreküp suyun İzmir'e Gördes Barajı'ndan verileceği sekiz yıl önce söylenmişti. DSİ'nin yapması gereken arıtmayı ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi yapsın’ dediler. Belkahve'ye, Sarıkız’a Büyükşehir Belediyemiz tesisi yaptı. 1 hafta önce İZSU'ya 2010 yılından bu yana borcunuz 48 milyon TL.’ diye yazı gönderdiniz. Delik olduğu için su tutmayan, üç yıl önce boşaltılan bu barajdan bugüne kadar 28 milyon metreküp suyu, yedi yılda aldı İzmirliler. Bu miktar bir yılda verilecek suyun sadece yarısıdır, bu duruma istenen bedel ise 1 metreküp suya yaklaşık olarak 2 liradır. İstenilen bu para hangi amaçlı kullanılacak, barajdaki sorun ne zaman çözülecektir bunların cevaplanmasını talep ediyorum.’’ Diyerek sözlerini bitirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.