Örnek ‘Aday Adayı’ Olgun Atila!

Örnek ‘Aday Adayı’ Olgun Atila!

Arif Çayan yazdı; Örnek ‘Aday Adayı’ Olgun Atila!

Küçük bir hikayeyle başlayayım yazıya.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, zamanını bir bölümünü İzmir’de geçirmiş ama başka şehirde yaşayan birisini Aday Adayı olduğunuzu düşünün.

e3852b40-f2b5-44da-99db-ae0b3364d875.jpg

Ne yaparsınız?
Doğal olarak şehri de, şehrin içindeki insanları da, şehrin içindeki sosyal, kültürel ve ekonomik yapıları da tanımaya çalışırsınız.

Hatta tanımak yetmez, her bir yere ‘Aday Adayı’ olarak ziyaretler yapıp, kendinizi, varsa projelerinizi, vizyonunuzu anlatmaya çalışırsınız.
Amacınız belli, ‘Aday’ olabilmek.
Yolunuz da doğal olarak bu.

bfac9a41-2ab0-4694-ae8d-7b72edc1f9a3.jpg

Yaşadığımız şu günlerde başka şehirlerden gelmemenize rağmen, sanki başka şehirden gelmiş ‘Aday Adayı’ gibi her yerde olmaya, herkesle olmaya çalışıyorsanız işte bu ne kadar tanınmış olsanız da, ne kadar tanınıyor olsanız da o şehre, o şehirde yaşayan sosyal, kültürel ve ekonomik yapılara değer verdiğinizi, saygı gösterdiğinizi, sevdiğinizi gösterir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila gibi.
Geçmiş dönemde Bornova Belediye Başkanı iken hep birlikte tanıdığımız, benim de çok yakından tanıdığım genç siyasetçi Olgun Atila.

ana-fotolar-2.jpg

O dönem Bornova Belediye Başkanı olarak ürettiği projeler, aklında geçenler ve vizyonu her ne kadar Bornova Belediye Başkanı olsa da bütün İzmir’i düşünerek yaptığına en iyi tanıklık eden gazetecilerden birisiydim.

Büyükşehir Belediye Başkanı değildi belki ama bütün İzmir’in heyecanını hissedip, bütün şehri heyecanlandıran şeylere imza atmasını başardı.

Olgun Atila, ismi gibi yerel siyasette daha da olgunlaşarak ve bu olgunlaşmanın kendisine yüklediği İzmir sorumluluğunun bilincinde olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday Adayı oldu.

63ea88b2-f27c-48f0-90cf-06750f93a0e6.jpg

Oldu da ne yapıyor derseniz, şunları yapıyor.

Bu şehre ve bu şehirde yaşayan insanları severek, sanki hiç kimseyi tanımıyor, hiç kimsenin de kendisini tanımadığını düşünerek aday adaylığı sürecini yürütüyor.

Her yerde olmaya, her kişiyle görüşmeye, vizyonunu, projelerini, heyecanlarını tekrar tekrar anlatarak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olur mu bilemem.

‘Aday’ olur da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olur mu onu hiç bilemem.

cesme-ilce-1-ana-foto.jpg

Şu an bildiğim tek şey var onu da herkes gibi görerek, takip ederek biliyorum.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayları içinde en çok çalışan, en çok koşturan, en konuşan, en çok isteyen, en ilgiyle karşılanan, en çok konuşulan, en çok heyecan uyandıran ve en çok düşünülen olmayı başardığı.

Merdivenin en üst basamağına çıkmak da ilk basamağa sağlam basmakla başlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum