Osmanağaoğlu'dan emekli maaşı açıklaması

Osmanağaoğlu'dan emekli maaşı açıklaması

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bütçesi üzerinde konuştu.

Konuşmasında Türk ve Türkiye Yüzyılı ülküsüne, sağlıklı, sağlam temeller üzerine inşa edilmiş, küresel sistemin taarruzlarına dirençli bir aile kurumuyla erişilebileceğini vurgulayan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Yusuf Has Hacib’in “İnsan inciyi denizden çıkarmadıkça, o, ister inci olsun ister çakıl taşı fark etmez.” sözünü hatırlatarak “Bahsedilen bu cevherin, evlatlarımızın şekilleneceği, olgunlaşacağı yuva, onların ilk sosyal çevresi olan, karakterinin büyük oranda şekillendiği ailedir. Bu cevherin korunması, zamanı geldiğinde ortaya çıkarılması da şüphe yok ki devletimizin görevidir” ifadelerini kullandı.

tamer-osmanagaoglu-kimdir-tamer-osmanagaoglu-13569275-7684-amp.jpg

MHP genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu’nun gündeminde Gençlik ve Aile Fonu da vardı. Konuşmasında “Aile kurumunun teşvik edilmesi, gençlerimizin yükünün bir nebze olsun devletimizin şefkatli elleriyle azaltılması, evlatlarımızın ve ailenin mihenk taşı olan kadınlarımızın geleceğe umutla bakabilmesini sağlayacak bir düzenlemenin daha dün TBMM Genel kurulunda görüşüldüğünü hatırlatmak isterim” diyen Osmanağaoğlu şunları söyledi; “Cumhur İttifakı eliyle getirilen Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına ilişkin kanunun; Cumhur İttifakı iradesinin kuru kuruya ahlâkî öğüt veren bir nasihatçiden öte, ortaya koyduğu eserlerle insan hayatına anlam bulduran bir kanun olduğu ortadadır. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettikleri gibi; “Geleceğimizden tasarruf yapamayacağımıza göre, gençlikten taviz vermemiz, onlara kulak tıkamamız, onları hayatın kaotik şartlarında sahipsiz bırakmamız kuşku yok ki söz konusu olamayacaktır. Türk milletinin bin bir zahmet ve acı tecrübeyle insanlık alemine kazandırdığı geleneği, aile konusunda hakikatin anlamını buldurmaya yetecek, insanın, dolayısıyla ailenin görev ve sorumluluklarını belirleyen dünya görüşü sunmasına kafi gelecektir. Başımızın tacı olan engelli vatandaşlarımıza ödenen ve bu vatandaşlarımızın anasının ak sütü gibi hakkı olan ödemelerin günümüz şartlarında yetersiz kaldığını takdirlerinize sunmak isterim. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan zamlarla dahi bu tutarın 4.300 TL civarında olacağı öngörülmektedir. Engelli vatandaşlarımızın hayatının hepimizden daha zor olduğu, tıbbi medikal ürünlere sürekli ihtiyaç duyduğu da göz önünde bulundurularak engellilere verilen maaşın arttırılmasının yerinde olacağı ortadadır. Gönlümüzden geçen bu maaşın en azından, en düşük emekli maaşıyla eşitlenmesidir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.