ÖSO: Kenti Kuşattık Türkiye'den Haber Bekliyoruz

ÖSO: Kenti Kuşattık Türkiye'den Haber Bekliyoruz

ABD askeri ile Suriye ordusuna bağlı askerlerin konuşlandığı Menbiç kentinin alınması konusunda, Türkiye'nin desteklediği ÖSO grupları hazırlık yapıyor.

ÖSO'ya bağlı Sultan Murat Tümeni'nin komutan Albay Ahmet Osman, Menbiç'te kim olursa olsun kenti alacaklarını belirterek, şimdiye kadar 4 köyü aldıklarını söyledi.
 
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ÖSO grupları ile Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki Menbiç kentini, Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG)'nin elinden almak istiyor.
 
Her ne kadar ABD ve Suriye ordusu, DSG'ye kalkan olmak amacıyla Menbiç kentinin kuzeyi ve batısında konuşlansa da, ÖSO ve Türkiye kenti almak konusunda ısrarcı oluyor. El Bab'ın doğusundan Menbiç batısındaki köylere saldıran ÖSO ile DSG arasında çatışmalar zaman zaman yaşanırken, Türkiye de top atışlarıyla DSG mevzilerini bombalıyor.
ÖSO'ya bağlı Sultan Murat Tümeni'nin komutanı Albay Ahmet Osman, konuyla ilgili Sputnik'e konuştu.
 
Menbiç bölgesinde çatışmaların halen devam ettiğini belirten Osman, şöyle konuştu:
 
'TÜRKİYE DE BİZİMLE BİRLİKTE'
 
"Savaşa devam ediyoruz. Bizimle Menbiç arasında daha çok köy var. El Bab'ı aldıktan sonra şimdiye kadar Menbiç tarafında 4 köyü PKK'dan (YPG) aldık. Menbiç'e büyük operasyon ne zaman olur, o konuda net birşey söyleyemem. Türkiye de bizimle birlikte. Bundan sonraki operasyon Menbiç mi Rakka mı olur, bu konuda görüşmeler yürütüyoruz. Türkiye'den haber bekliyoruz. Fakat biz Menbiç ve Rakka için de hazırız."
 
'ABD ASKERLERİ, DSG'YE DESTEK OLMAK İÇİN MENBİÇ'TE KONUŞLANDI'
 
Menbiç'te kim olursa olsun kenti alacaklarını vurgulayan ÖSO komutanı Osman, sözlerine şöyle devam etti: "IŞİD de olsa, rejim de olsa, PKK da olsa, bizim için farketmez. Menbiç'i alacağız"
Osman, ABD askerlerinin DSG'ye destek olmak için Menbiç'te konuşlandığını da sözlerine ekledi.
 
Türkiye ve ÖSO'nun Menbiç'e saldırı yapmaması için 500'e yakın ABD askeri zırhlı araçlarıyla kentin kuzeyindeki köylerde konuşlanırken, Suriye ordusuna bağlı askerler ise geçtiğimiz günlerde Menbiç'in batısındaki 6 köyü DSG güçlerinin elinden teslim almıştı.
 
2012 yılında ÖSO'nun, 2014 yılında ise IŞİD'in eline geçen 80 bin nüfuslu Menbiç, 12 Ağustos 2016'da DSG tarafından IŞİD'in elinden alınmıştı. Menbiç, güneyde Halep'e 85, kuzeyde Cerablus'a 40, doğuda Kobani'ye 65, batıda ise Bab'a 45 kilometre uzaklıkta bulunmasıyla stratejik bir öneme sahip.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.