Otistik çocuklar deniz sevgisini mozaikle anlattı

Otistik çocuklar deniz sevgisini mozaikle anlattı

Konak Belediyesi otizme dikkat çekmek amacıyla ‘Sevgi Bir Mozaiktir’ projesi ile otizmli gençlerle mozaik pano çalışması yaptı.

Konak Belediyesi otizme dikkat çekmek amacıyla ‘Sevgi Bir Mozaiktir’ projesi ile otizmli gençlerle mozaik pano çalışması yaptı. Otizmli çocukların hayallerindeki denizi ve deniz canlılarını resmettiği mozaik panolar Alsancak’taki Gazi İlkokulu’nun Dominik Caddesi tarafında kalan bahçe duvarına çalışmaya katılan gençler, aileleri ve Konak Belediyesi meclis üyelerinin katılımıyla monte edildi.

Bir ay süren ‘Sevgi Bir Mozaiktir’ projesinin atölye çalışmalarını son derece keyifli bir ortamda yürüten gençler ve aileleri aynı zamanda sosyal bir ortamda paylaşım içinde olmanın da mutluluğunu yaşadı. Konak Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü’nce yürütülen projede sekiz otistik çocuk ve aileleri yer aldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş gençlerin atölye çalışmalarını yerinde izleyerek onlarla birlikte pano yaptı. Gençlerin çalışmalarını çok başarılı bulan Pekdaş, “Gerçekten çok yetenekliler. Engelli bireylerimize de kendilerini ifade edebilmeleri, yeteneklerini sergileyebilmeleri için zeminler, ortamlar hazırlamalıyız. Biz bu projeyle sekiz gencimize fırsat yaratarak ne kadar başarılı olabileceklerini göstermek istedik” diye konuştu. Proje sayesinde yeteneklerini sergileme şansı bulan otizmli gençlere aileleri de özverili çabalarıyla büyük destek oluyor.

OKUL DUVARI RENKLENDİ

Kırık seramik parçalarını bir araya getirerek hayallerindeki deniz ve denizaltı canlılarını mozaik tekniği ile panolara yansıtan gençlerin sanatsal başarısı izleyenler tarafından da takdir topladı. Panoların okulun bahçe duvarına yapıştırılmasına da yardımcı olan gençlerin mutluluğu ailelere ve konuklara zaman zaman duygusal anlar yaşattı. 8 parçadan oluşan, toplam 28 metrekarelik rengarenk mozaikler okul duvarına da sanatsal bir boyut kazandırdı. Veliler de çocuklarının kaliteli zaman geçirmesi, el göz koordinasyonlarının gelişmesi, grup çalışması içinde yer almasından ve eserlerin sergilenmesinden mutlu olduklarını belirterek, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a sundukları fırsat için teşekkür etti.

PROJE DEVAM EDECEK

‘Sevgi Bir Mozaiktir’ projesini sürdüreceklerini dile getiren yetkililer her yıl yapacakları panolar ile Gazi İlkokulu’nu çevreleyen bahçe duvarını tamamen mozaik panolarla kaplamayı istediklerini söyledi. Bu çalışmalar sayesinde okulun bahçe duvarları da sanatsal bir çalışmaya ev sahipliği yapmış oldu. Şimdi, Gazi İlkokulu’nun Dominik Caddesi’ne bakan bahçe duvarını deniz ve deniz canlılarının yer aldığı rengarenk mozaik panolar süslüyor. Geçtiğimiz yıllarda okulun 23 metrelik bahçe duvarı yine otizmli çocuklar tarafından yapılan mozaik panolarla kaplanmıştı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.