Özdağ; “Askerler emin ellerde, soruşturma devam ediyor”

Özdağ; “Askerler emin ellerde, soruşturma devam ediyor”

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında yaşanan besin zehirlenmesinin adli ve idari olarak soruşturulmasının devam ettiğini kaydetti.

 

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında yaşanan besin zehirlenmesinin adli ve idari olarak soruşturulmasının devam ettiğini kaydetti. Özdağ, konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Manisa İl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Millet sağlık kurum müdürleri, üst düzey askeri yetkilerinde katıldığı geniş kapsamlı bir toplantı yapıldığını ve gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade ederek rahatsızlanan askerlerin hayati tehlikesinin olmadığını belirtti.

Askeriyede bazı askerlerin “Sıkıntım var, bulantı hissediyoruz, kendimizi iyi hissetmiyoruz” demelerinin, ardından da “kendini iyi hissetmeyenler müracaat etsin” denilince ilk başlangıçta 530 ilerleyen zaman diliminde 700 civarında askerin hastanelere taşındığını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Yaşanan hadise sonrası ve askerlerimizin hastanelere taşınmalarının ardından İl Sağlık Müdürlüğümüz, Kamu Hastaneleri Birliğimiz ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüz hemen devreye girdi. Askerlerimiz arasında herhangi bir hayati tehlikesi olan kişi yok. Acil durumda veyahut yoğun bakımda olan askerimiz de yok” dedi.  Askerlerin hastane acil servise gelir gelmez bekletilmeden tahlillerinin yapıldığını kaydeden Özdağ, “Geçtiğimiz günlerde yine akşam yemeği yendikten sonra gelişen bu akşamki hadiseyle ilgili tüm tedbirler her yönleriyle alınmış durumda. Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık Manisa’ya teşrif ettiler. Kendisiyle Sayın Valimiz, tüm sağlık ekiplerimiz, komutanlarımız ve de bizlerin katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdik. Tüm yaşananlar an ve an mercek altına yatırıldı. Sağlık Bakanlığımız da konusunda uzman bir ekibi Manisa’ya gönderdi” dedi.

KONUYLA İLGİLİ YAPILAN ALGILARA İTİBAR EDİLMEMELİ

Kamuoyunda yapılan algılara itibar edilmemesi gerektiğini belirten Özdağ, “Çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Vatandaşlarımızı itidalli olmaya davet ediyorum. Devletimiz ve Hükümetimiz güçlüdür. Yemek firmasından, malzeme alımına ve yemek malzemesine kadar herşey gözden geçirilecek ve soruşturulacaktır. Kaldı ki Manisa Cumhuriyet Başsavcılığımızın yaptığı açıklamaya göre yemek ihalesini alan şirketten şu ana kadar 21 kişi gözaltına alınmış ve haklarında soruşturma devam etmektedir. Manisa İl Emniyet Müdürlüğümüz ise konuyla ilgili özel bir birim oluşturmuştur. Hiç kimsenin konuyu istismar etmeye, bu konu üzerinden siyaset yapmaya, infial yaratmaya gerek yoktur diye düşünüyorum. An itibariyle tüm sağlık çalışanlarımız görev başında olup izinler kaldırılmıştır. Bu nedenle kurum müdürlerimize, başhekimlerimize, hekimlerimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Mehmetçiklerimize geçmiş olsun dileklerimi iletirken, ailelerine ise merak etmeyin. Çocuklarınız Türkiye Cumhuriyeti devletine ve Türk ordusuna emanettir. Her emanet bizim için kutsal” diye konuştu.

TÜM TEDBİRLER ALINMIŞKEN MECLİSE SUNULAN ÖNERGE MECLİSİ ÇALIŞTIRMAMAKTIR

Basın mensuplarının muhalefet partisinin verdiği önergeye neden ret cevabı verdiklerine ilişkin sorusunu da cevaplandıran Özdağ, “İlk yaşanan ve maalesef bir askerimizin ölümüne yol açan vakayla ilgili Sağlık Bakanlığımız uzman hekim ve sağlık personellerinden oluşan bir ekip göndermişti. Onlarda yenen tavuk etinde virüs tespit etmişlerdi. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor. O nedenle konuyla ilgili bir zafiyetimiz yok. İkinci hadise Kırkağaç’ta meydana gelmişti. Yapılan tüm tetkik ve tahlillerde zehirlenme olmadığı tespit edildi. Son yaşanan hadisede ise tüm tedbirler alınmış durumda. Kamuoyunda yanlış bir algı oluşmasın düşüncesiyle Sayın Bakanlarımızla görüştük ve kendileriyle koordineli olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. CHP grubunun Mecliste verdiği öneriyi makul bulmadığımız için kabul etmemiştik. Kaldı ki ben 6 yıldan beri Milletvekiliyim ve 3 Bine yakın Meclis araştırma önergesi verildi. Her araştırma önerisinin karşılığı 3 ay. 3 Bini 30 gün ile çarptığımızda ise 9 Bin ediyor. Bu da 20 yıldan fazla bir süreçtir. Tüm önerileri kabul etsek Meclis çalışamaz duruma gelir. Bu yaşanan hadiselerle ilgili tüm ayrıntılarıyla çalışmalar zaten devam ediyor. Herhangi bir zafiyet görmüyoruz. Devletimiz ve hükümetimiz dimdik ayaktadır. Sağlık Bakanlığımız ve ordumuz dimdik ayaktadır. Dünya çapında başarılara imza atmış bir Türk ordusu ve Sağlık Bakanlığımız var. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma tüm ayrıntılarıyla devam ediyor” dedi.

HER İHTİMALİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ

Her türlü ihtimalin düşünülmesi gerektiğini söyleyen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ sözlerine şöyle devam etti, "Bu konularla ilgili sabotaj ihtimali de araştırılmalıdır. Her ihtimali düşünmemiz gerekiyor. Eğer ihtimalleri düşünürsek o ihtimallere göre tedbirler alırız. Şuan için burada bir sabotaj ihtimali yok, bugünkü psikolojik havayla veya biz hastalandık denen ifadelerle ilgili ama daha önceki ifadeleri de değerlendirmekte fayda var. Orada çalışan kişilerden orada görev yapan herkese kadar gerek yemek alınan yerden gerek burada kazanların başında duran kişilere kadar da bir araştırma yapılması hem emniyetimizin hem askeri istihbaratımızın hem de milli istihbarat teşkilatımızın görevidir diye düşünüyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.