Özdağ; “Türkiye Kıbrıs’ta barış, istikrar ve huzurun güvencesidir”

Özdağ; “Türkiye Kıbrıs’ta barış, istikrar ve huzurun güvencesidir”

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Kıbrıs'ın garantörünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu kaydederek, "Kıbrıs Türk'ünün hukukunu muhafaza etmek için sürdürdüğü kararlı mücadelesinde her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşen Barış Harekatının 43. Yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Kıbrıs'ın garantörünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu kaydederek, "Kıbrıs Türk'ünün hukukunu muhafaza etmek için sürdürdüğü kararlı mücadelesinde her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye, 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirilen Barış Harekatı ile tesis edilen barış, istikrar ve huzurun güvencesi olmaya devam edecektir" dedi.

    Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, "Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet. 20 Temmuz 1974 yılında meşalesi tutuşturulan bağımsızlık ve yeni Türk Devleti hayalinin gerçekleşeceğini, Türkiye güçlendikçe Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devletinin de tüm Dünya tarafından tanınacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

KIBRIS TÜRK’ÜNÜN MÜCADELESİ RAUF DENKTAŞ’LA ZİRVE YAPTI

    Kaptanı Derya Piyade Paşa tarafından Kıbrıs'ın Osmanlı Devleti döneminde Osmanlı topraklarına dahil edildiğini belirten Özdağ, "Osmanlı’nın zayıflamasıyla birlikte bu topraklar İngilizlerin eline geçti. Ardından’da Yunanistan ‘Büyük Yunanistan’ idealini gerçekleştirmek için Kıbrıs’ı ele geçirmek için çalışmalar yaptı. Türklere karşı suikastlar, Türklere ikinci sınıf insan muamelesi yapma, çocukları küvette öldürmelere kadar insanlık dışı uygulamalar yapıldı. Daha sonraki yıllarda Adnan Menderes döneminde bunu önleme adına bir takım çalışmalar yapıldı. Ardından da Menderes döneminden 1974 yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetleri kendisini modernize etti ve Kıbrıs’la ilgili yapılan zulümleri gördü. Çünkü biz orada Garantör devlettik. Bu nedenle yapılanlar karşısında Türkiye ve İngiltere’nin müdahale etme hakkı vardı. 1974 yılında yapılan zulümler tahammül edilmez seviyeye ulaşınca Kıbrıs Türklerinin Garantör devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinden yardım istemesi neticesinde Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit’in döneminde 20 Temmuz 1974’de bir barış harekatı yapıldı. Önemli olan konu orada Türklerin ve Rumların can güvenliğini sağlamaktı. Bunun akabinde Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük’ün başlattığı mücadele Rauf Denktaş’la birlikte zirveye ulaştı. 20 Temmuz’da gerçekleşen barış harekatından sonra orada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti kuruldu. Bazı ülkeler Kuzey Kıbrıs’ı tanırken bazı ülkeler ise egemen güçlerin baskısı neticesinde tanımaktan vazgeçtiler. 1974 yılından bugüne kadar o topraklar üzerinde ayakta tutunma çalışan bir Türk toplumu var" dedi.

SOYDAŞLARIMIZA YAPILAN TÜM ZULÜMLERE DUR DİYORUZ

    Kıbrıs’ta Güney Kıbrıs Rum Devleti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere iki devletin bulunduğunu kaydeden Özdağ, "Biz orada Annan Planı ile barış istediğimizi bir kez daha gösterdik. Ama Annan Planına riayet etmeyen bir Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Devleti var. Bunun beraberinde maalesef AB topluluğu var. Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümü nedeniyle Rauf Denktaş, Fazıl Küçük ve orada mücadele veren Türk Silahlı Kuvvetleri teşkilatının değerli kahramanlarını, şehitlerini rahmetle anıyor, ailelerine sabırlar diliyorum. O gün o kararı alan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin iktidar koalisyon ortakları Erbakan ve Ecevit’i rahmetle anıyorum. Türkiye’nin 1920’de başlayan tarih sarkacı 1938 yılında Hatay’da devam etmişti. 1974 yılında da Kıbrıs’la devam etti. ‘Biz Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ diyen kahraman bir milletiz" diyerek sözlerine devam eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Ama Türklerin bulunduğu topraklarda Türklere; Kerkük’te, Musul’da, Süleymaniye’de ve Müslüman soydaşlarımızın bulunduğu Bosna Hersek gibi yerlerde hangi zulüm yapılmışsa o zulme dur demeyi, Ekonomik, siyasi, askeri ve her alanda yanlarında yer almayı bir vazife terakki ediyoruz” ifadesinde bulundu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.